EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-08-2023 14:26

Piyasalardan Merkez Bankası'nın faiz kararına sert tepki!

Merkez Bankası’nın beklenmedik faiz artırımının ardından piyasalardan sert tepki geldi. Dolar 26,70 seviyesinin altına kadar gerilerken gram altında ise ons altın desteği nedeniyle düşüş çok sert olmadı

   Piyasalardan Merkez Bankası'nın faiz kararına sert tepki!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve politika faizinde sürpriz bir artırıma gitti. Piyasalarda ise bu karara ilk tepki sert oldu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşen toplantıda Para Politika Kurulu (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını sürpriz bir karar ile yüzde 25 seviyesine çekti. Piyasa beklentisi, TCMB'nin faizi yüzde 20'ye yükselteceği yönündeydi.

Günlerdir merakla beklenen karar sonrası, yurt içi piyasalar da hareketlendi. Merkez’in kararı öncesi 27,20 seviyesinin üzerinde işlem gören dolar kuru kararla beraber 26,70 seviyesinin altına kadar geriledi. Şu dakikalarda ise, yüzde 1,96 düşüşle 26,65 TL'de işlem görüyor.

Euro kuru ise faiz açıklamasından sonra 29,59 seviyesinden 29 seviyesinin altına kadar sert bir şekilde geriledi. Euro, şu sıralarda yüzde 1,80 düşüşle 28,99 seviyesinde hareket ediyor. Euro/TL'nin şimdiye kadarki en yüksek seviyesi, uluslararası piyasada gördüğü 30,75'te bulunuyor. Gram altın ise ons altının desteğiyle döviz kurlarına kıyasla daha dirençli bir performans sergiliyor. Buna göre gram altın yüzde 0,34 artışla 1.679 lira seviyesinden fiyatlanıyor.

kaynak bbnhaber 

EditörEditör