GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2023 16:28

Özel Harekât Kurtoğlu Paşa’ya emanet

Türkiye'de son yıllarda aralıksız devam eden iç güvenlik operasyonlarıyla PKK terör örgütü sınırlar içerisinde barınamaz hale geldi. O Uçsuz bucaksız vadilerde, yamaç dağlarda terörle mücadeleyi başarıyla yürüten Jandarma Komandoların yetiştirildiği birimlerin ise FETÖ kumpaslarıyla terfiini engellenen Jandarma Genel Komutan yardımcısı Hüseyin Kurtoğlu'na emanet edildiği öğrenildi.

Özel Harekât Kurtoğlu Paşa’ya emanet

Türkiye'nin yeni terörle mücadele konseptiyle yurdun dört bir yanında terör örgütlerine yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Başarılı operasyonlara imza atan Jandarma Komandolar ile Jandarma Özel Harekât birimlerinin eğitimleri FETÖ kumpasıyla terfii engellenen Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na emanet edildi. 2022'de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Korgeneral olduktan sonra Jandarma Genel Komutan yardımcılığına atanan Kurtoğlu, Jandarma Özel Harekât timlerinin eğitimlerinin aldığı Foça Jandarma ile Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı birimlerinden sorumlu olarak görev yapıyor. Hüseyin Kurtoğlu, 2011'de İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yaparken orduya ve yargıya sızan FETÖ üyeleri tarafından general olması engellenmişti.

Kurtoğlu'nu uzun süre generallikten eden kumpas, Silivri Cezaevi'nde 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan tutuklu bulunan Ö.B, babasının cenazesine katılmak için yaptığı izin talebi sonrasında başlamıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Ö.B'ye yol süresi hariç 2 gün izin verilmiş, Ö.B askerler tarafından cezaevi aracıyla Tekirdağ Muratlı'daki cenaze evine götürülmüştü. Defin işleminin ardından geceyi geçirmesi için Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konan Balcan, ertesi gün cenaze evine tekrar götürüldükten sonra tutuklu bulunduğu Silivri'ye geri getirildikten sonra dönemin Silivri Savcısı Mehmet Kurt, Ö.B'ye refakat eden askerler hakkında, "Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan re'sen soruşturma başlatmıştı. Ö.B'nin şikayetçi olmamasına rağmen soruşturmaya devam eden savcı Kurt, soruşturmaya en üst dereceli kolluk amiri sıfatıyla dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu'nu da dâhil ederek usulsüz yargılama yapılmıştı.

KUMPASLA HAYATI KARARTILDI

Dönemin Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ahmet Türkeri, yapılan yargılama sonucu Kurtoğlu'nu 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. FETÖ'nün hedefi olan ve yapılan hukuksuzluklar nedeniyle terfiinin önü kesilmek istenen Kurtoğlu, söz konusu dosyadan beraat etti ancak generalliğe yükselememişti. Davanın açıldığı yıl Kurtoğlu'nun yerine Tuğgeneralliğe Hamza Celepoğlu yükselmiş, Celepoğlu 19 Ocak 2014'te MİT TIR'larının Adana'da durdurulması emrini vermişti.

YILLAR SONRA GELEN TERFİ

15 Temmuz kanlı kalkışmasının ardından TSK'daki FETÖ'cülerin tasfiyesinin ardından İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nca açıklanan terfi listesinde, tuğgeneral rütbesine yükselen 9 albayın arasında Hüseyin Kurtoğlu da yer aldı. FETÖ'nün önünü kestiği Kurtoğlu, yıllar sonra general olduktan sonra 2020-2022 yılları arasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yaptıktan sonra 2022 yılında ise Jandarma Genel Komutan Yardımcısı oldu.

JANDARMA KOMANDO VE ÖZEL HAREKÂTA EĞİTİM VERİYOR

Başarılı operasyonlara imza atan Jandarma Komandolar ile Jandarma Özel Harekât birimlerinin eğitimleri FETÖ kumpasıyla terfii engellenen Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na emanet edildi. 2022'de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Korgeneral olduktan sonra Jandarma Genel Komutan yardımcılığına atanan Kurtoğlu, Jandarma Özel Harekât timlerinin eğitimlerinin aldığı Foça Jandarma ile Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı birimlerinden sorumlu olarak görev yapıyor. Hüseyin Kurtoğlu, 2011 yılında İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yaparken orduya ve yargıya sızan FETÖ üyeleri tarafından general olması engellenmişti. Kurtoğlu'nu uzun süre generallikten eden kumpas, Silivri Cezaevi'nde 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan tutuklu bulunan Ö.B, babasının cenazesine katılmak için yaptığı izin talebi sonrasında başlamıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Ö.B'ye yol süresi hariç 2 gün izin verilmiş, Ö.B askerler tarafından cezaevi aracıyla Tekirdağ Muratlı'daki cenaze evine götürülmüştü. Defin işleminin ardından geceyi geçirmesi için Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konan Balcan, ertesi gün cenaze evine tekrar götürüldükten sonra tutuklu bulunduğu Silivri'ye geri getirildikten sonra dönemin Silivri Savcısı Mehmet Kurt, Ö.B'ye refakat eden askerler hakkında, "Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan re'sen soruşturma başlatmıştı. Ö.B'nin şikayetçi olmamasına rağmen soruşturmaya devam eden savcı Kurt, soruşturmaya en üst dereceli kolluk amiri sıfatıyla dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu'nu da dâhil ederek usulsüz yargılama yapılmıştı.

Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na, İstanbul Jandarma Komutanı iken kumpas kurarak terfiini engelleyen ve onun yerine FETÖ'cü Hamza Celepoğlu'nun önünü açan Yargıtay'daki 4 üyeden biri olan Kenan Karabeyeser, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip tarafından 2021 yılında Batıkent Mahallesi'nde saklandığı gaybubet evinde yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

kaynak:sabah-halit turan

EditörEditör