GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 17:14

MSB'de kritik zirve düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

MSB'de kritik zirve düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi.
Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi" denildi.
"YAZ AYLARINDA TERÖR MESELESİNİ SORUN OLMAKTAN ÇIKARTACAĞIZ"
Ankara'da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler; yaz aylarında Irak sınırını güven altına alacak çemberin tamamlanacağını açıkladı. Bakan Güler, "Teröristleri sınırlarımızın en az 30-40 kilometre uzağında tutarsak, milletimiz de hudutlarımız da güvende olur." dedi.
Terörle mücadele mesajı veren Bakan Güler, yaz aylarında Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe serisi operasyonlarla, sınırın güvenli hale getirileceğini söyledi.
Güler, "Bu yaz Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terör meselesini sorun olmaktan çıkartacağız." diye konuştu.
PKK ile mücadelede iş birliği için Irak yönetimiyle görüşmelerin devam ettiğini belirten Güler, "2 yıl önce 'Irak ile ortak harekat merkezi kuralım' dedik, kendileri de buna olumlu yanıt verdiler ama henüz bu konuda bir adım atamadık." ifadesini kullandı.
Milli Savunma Bakanı Güler, yakın dönemde Bağdat'a gerçekleşecek üst düzey ziyaretlerde bu konunun da gündemde olacağını söyledi.
KANDİL'E OPERASYON OLUR MU?
Bakan Güler "Kandil'e dönük büyük bir operasyon olur mu?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
''Etkili operasyonlarımız sonucunda artık 10-15 yıl önceki bir Kandil yok. Burada barınamayacağını anlayan teröristler daha güneydeki Asos bölgesine gittiler. Ama biz Asos bölgesinde de tespit ettiğimiz terör unsurlarını vuruyoruz. Bizim için yer isimlerinin bir önemi yok. Teröristler nerede yuvalanıyor, nerede palazlanıyorsa bilin ki Mehmetçik gerekeni yapacaktır. Hiçbir yer onlar için güvenli değil."

Kaynak Sabah 

EditörEditör