EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-10-2023 10:57   Güncelleme : 30-10-2023 11:21

Motorine indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından bu kez indirim geliyor. Tarih belli oldu.

Motorine indirim geliyor

Brent petroldeki dalgalanma akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken milyonlarca araç sahibinin beklediği haber geldi. Litresi 40 liranın üzerinde olan motorin fiyatları için bu gece yarısından itibaren 1,57 liralık indirim yapılacağı öğrenildi. Benzin fiyatı için herhangi bir indirim ya da zam haberi bulunmuyor. İşte 30 Ekim 2023 Pazartesi İstanbul, Ankara ve İzmir güncel benzin-mazot fiyatı…
İsrail'in Gazze'yi işgalinin bölgesel bir tepkiye yol açmamasının ardından petrol fiyatları Pazartesi günü düştü. Ancak yatırımcılar, çatışmanın Orta Doğu'ya yayılabileceği korkusuyla daha fazla dalgalanmaya hazırlanıyor.
İsrail'in Hamas'a karşı kara saldırısına başlamasının ardından Cuma günü yüzde 2,9 artışla 90,48 dolara yükselen brent petrol fiyatı yüzde 1‘in üzerinde geri çekilerek 88 dolar sınırına geldi.
Dalgalı seyir ile ilerleyen petrol fiyatları yurt içinde benzin ve motorin (mazot) fiyatları üzerindeki etkisini ise sürdürdü.
Buna göre geçtiğimiz haftalarda peş peşe zam gelen akaryakıt fiyatları için indirim yolu açıldı. Akaryakıt litre fiyatları bir kez daha değişiyor.
Akaryakıt sektörü kaynakları, mazot fiyatı için bu geceden itibaren yaklaşık yüzde 4’lük düşüş ile 1,57 TL’lik indirim beklendiğini bildirdi.
İndirimin ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık 37,99 TL’ye, Ankara'da 38,58 TL'ye ve İzmir'de 38,73 TL'ye gerileyecek.
  Benzin fiyatı içinse şimdilik herhangi bir indirim ya da zam haberi bulunmuyor.

Kaynak yeniakit 

EditörEditör