ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 02-10-2023 11:48   Güncelleme : 02-10-2023 11:51

MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: Dağlıca saldırısının planlayıcısıydı

MİT, 2007’de Dağlıca Köyündeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ne bağlı Komando Taburuna yönelik ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın’ı Kamışlı-Amude karayolu üzerinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Türkiye’de PKK adına güvenlik güçlerimize yönelik çok sayıda eylemde yer alan Müzdelif Taşkın son olarak PKK/YPG adına Suriye Asayiş Genel Sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: Dağlıca saldırısının planlayıcısıydı

2007'DE 12 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ SALDIRININ PLANLAYICISIYDI

Aslan Çele ve Aslan Samura kod isimlerini kullanan terörist, PKK adına Irak ve Türkiye'de birçok alanda faaliyet gösterdi. 2010 yılında örgüt tarafından verilen görev neticesinde Zap Eyaleti sorumluları arasında yer aldı. Irak alanında bulunduğu süreç içerisinde PKK'ya yeni katılan kadrolara askeri ve ideolojik eğitimler verdi.

Ülkemiz tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye alanına geçen terörist, harekat esnasında PKK/YPG bünyesinde kritik faaliyetlere katıldı. Harekatın bitmesini müteakip askeri tecrübeleri dolayısıyla YPG tarafından tünel-mevzilendirme çalışmalarını planlamak ve faaliyete geçirmek adına sorumlu düzeyde görevlendirildi. Son olarak PKK/YPG adına Suriye Asayiş Genel Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden 2007 yılında Dağlıca Köyündeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne bağlı Komando Taburuna yönelik ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planının yaptı.

35 YIL ÖRGÜTTE FAALİYE GÖSTERDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre etkisiz hale getirilen terörist yaklaşık 35 yıldır PKK bünyesinde faaliyet göstermesi münasebetiyle çok sayıda eylem organize etti ve eylemlere bizzat katıldı. PKK için önemli bir kadro olan Taşkın'ın etkisiz hale getirilmesi örgüt içerisinde büyük yıkım oldu.

Kaynak Sabah (Halit Turan)

EditörEditör