ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 04-03-2024 11:44

MİT’ten Süleymaniye'de PKK/KCK'ya Nokta Operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'i, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

MİT’ten Süleymaniye'de PKK/KCK'ya Nokta Operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurt dışında terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Yerel ve saha ajanlarının desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Mersin Üniversitesinde eğitim gördüğü 2011'de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldıktan sonra örgütün dağ kadrolarına eleman kazandırma suçundan 2012'de cezaevine giren Gülsün Silgir (35) cezaevinden çıktıktan sonra 2013 yılında örgütün kırsal kadrolarına geçmişti.
GENÇLERİ DAĞA KAÇIRMA FAALİYETLERİNİ ORGANİZE EDİYORDU
2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdikten sonra, 2017'de Irak alanında tim komutanı olarak faaliyet yürüten terörist, 2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak dağ kadrosuna kazandırma faaliyetlerini organize eden Silgir'in 2021 yılından itibaren Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttüğünü tespit eden Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün genç kadın topluluğu Komalen Jinen Civan Yürütme üyesi Silgir'in güncel konumu ve faaliyetlerini belirledi.


PENCEVİN'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumda bulunan Gülsün Silgir'in Irak/Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğu tespit edilmesinin ardından saha ajanlarıyla takip edildi. Yapılan çalışmaların ardından terörist Silgir, nokta operasyonla etkisiz hale getirildi

Kaynak Sabah -Halit Turan 

EditörEditör