ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-02-2024 13:19

MİT'ten PKK'ya operasyon! Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan PKK/YPG'li terörist Ahmet Al Hac Ömer, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) istihbarat desteğiyle yakalandı.

MİT'ten PKK'ya operasyon! Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan PKK/YPG'li terörist Ahmet Al Hac Ömer yakalandı. MİT, PKK/KCK-PYD/YPG İstihbarat yapılanmasına bağlı Suriyeli Ahmed Al Hac Ömer'in Suriye'deki terörden arındırılmış bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusuna yönelik eylem hazırlığında olduğunu belirledi.

UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

MİT'in sağladığı istihbarat desteği ile Suriye Geçici Hükümeti'ne bağlı SMO Askeri Polisi Ahmet Al Hac Ömer'i yakaladı. Teröristin evinde yapılan aramada, suikast ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazır halde 1 adet uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

SUİKAST VE BOMBA DÜZENEĞİ EĞİTİMİ ALMIŞ
MİT'in yaptığı çalışmalarda Ahmet Al Hac Ömer'in, örgüt tarafından bomba düzeneği kullanımı ve suikast konularında eğitim aldığı belirlendi. Teröristin aynı zamanda son iki yıl içerisinde Münbiç alanından terörden arındırılmış bölgelere birçok defa el yapımı patlayıcı sevkiyatı yaptığı tespit edildi.

EditörEditör