ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 16-01-2024 11:01

MİT'ten PKK'nın Sözde Suriye sorumlusuna nokta operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütüne yönelik operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Suriye'de yeni bir operasyon gerçekleştiren MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin kadın yapılanması sözde sorumlularından Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş’i Kamışlı’da nokta operasyonla etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

MİT'ten PKK'nın Sözde Suriye sorumlusuna nokta operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın PKK'nın yönetici kadrosuna yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor. Örgütün beyin takımını hedef alan teşkilat, sınır ötesinde saha istihbaratının ardından yaptığı operasyonla YPG'nin kadın yapılanması sözde sorumlularından Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş'i Kamışlı'da gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Liman Suwyeş, PKK/PAJK Meclisi Üyesi ve PAJK Suriye sözde sorumlularındandı.
PKK/KCK terör örgütüyle sınır ötesinde mücadele aralıksız devam ediyor. Suriye/Amudeli olan ve Rihan Amude ile Reyhan kod adlarını kullanan Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş 2010'da örgütün kırsal kadrolarına girdikten sonra örgütün en üst düzey kadın örgüt mensupları ile birlikte eğitim aldı. 2020 yılı itibarıyla PKK/YPG'nin Irak/Süleymaniye yapılanmasında sorumlu olarak faaliyet yürüten terörist, Irak'ın ardından Suriye'ye geçiş yaptı. Kadın örgüt mensuplarının sözde sorumluluğunu yapan Suwyeş, 2022 yılında ise yeniden PKK/YPG'nin Suriye'deki kadın yapılanması KONGRA-STAR'ın Irak/Süleymaniye'deki sözde sorumlusu oldu. Son olarak PAJK Suriye sözde Sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın geniş istihbarat ağıyla, takibe alındı.


KAMIŞLI'DA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Suriye'de örgüt adına toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yöneten Rihan Amude kod adlı Liman Suweyş'i Türkiye'ye sınır olan Kamışlı bölgesinde, Kandil'den gelen talimatları kadın örgüt mensuplarına aktardığı, bu çerçevede örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda Türkiye'ye yönelik eylemsel faaliyetleri organize ettiği belirlendi. MİT'in saha ajanları tarafından takibe alınan terörist, Kamışlı'da takibe alındı. Konumu belirlenen terörist, MİT'in gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Kaynak Sabah 

EditörEditör