ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-12-2023 12:54

MİT'ten nokta operasyon

MİT, yeşil kategoride aranan ve metropollerde saldırı talimatı verdiği belirlenen PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Sebahat Ormanlı'yı, SİHA operasyonuyla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK gençlik yapılanmasında sözde üst düzey sorumlulardan yeşil kategoride aranan Mizgin Guyi kod adlı Sebahat Ormanlı'yı Kuzey Irak'ta SİHA'larla düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristin orman yangınları çıkarılması ile şehirlerde kundaklama faaliyetleri yürütülmesi amacıyla örgütün Kadın Gençlik Topluluğu üyelerine talimatlar veren ve örgütün Kadın Gençlik Topluluğunun 18 üyesinden biri olduğu öğrenildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin takibi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. PKK'nın Kadın Gençlik Topluluğu (KJCK)'nun 18 üyesinden biri olan sözde sorumlulardan Sebahat Ormalı'nın Kuzey Irak'ta faaliyet gösterdiği tespit eden MİT, yürütülen çalışma sonrasında teröristin yerini tespit etti. Mizgin Guyi kod adını kullanan Sebahat Ormanlı, Türkiye'de orman yangınları çıkarılması ile şehirlerde kundaklama faaliyetleri yürütülmesi amacıyla Kadın Gençlik Topluluğu üyelerine talimatlar verdiği tespit edildi.
YEŞİL KATEGORİDE ARANIYORDU
MİT tarafından, "Terör Arananlar Listesi"nde Yeşil Kategori'de yer alan Sebahat Ormanlı'nın yeri tespit edildikten sonra etkisiz hale getirilmesine yönelik karar alındı.
Operasyon kararı sonrasında PKK/KCK mensubu terörist Ormanlı'nın faaliyetleri, MİT'in örgüt içindeki ajanları vasıtasıyla belirlendi. PKK/KCK gençlik yapılanmasında sözde üst düzey sorumlulardan olan teröristin, 2011 yılında Şırnak Silopi'de PKK/KCK Gençlik Yapılanması sözcülüğü yaptıktan sonra 2012'de örgütün kırsal kadrolara katıldığı, Irak'ın kuzeyine geçtikten sonra da örgütün sözde cezaevi soruşturma komisyonlarında faaliyet yürüttüğü belirlendi.


SİHA OPERASYONUYLA ARACINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Suriye'ye geçerek örgütün sözde Kadın Gençlik Yapılanması Sorumlularından olan 2022 yılından itibaren ise Süleymaniye'de PKK/KCK Kadın Gençlik (KJCK) Üst Yapılanmasında sözde sorumlu olarak faaliyet yürüten Ormanlı'nın Türkiye'deki metropollerde kundaklama eylemleri yapılması amacıyla çalışma yürüttüğü belirlenmesi üzerine, aracıyla seyir halindeyken SİHA'lar tarafından nokta operasyonla Mart ayında etkisiz hale getirildi.


Teröristin Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesince, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan kaydının bulunduğu öğrenildi.

Kaynak Sabah -Halit Turan 

EditörEditör