Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:48

MİT'ten Kamışlı'da nokta operasyon

Güvenlik güçlerimiz sınır ötesinde terör inlerini yerle bir etti. MİT'in Kamışlı'da yaptığı operasyonda terör örgütü YPG-YPJ'nin sözde sorumlularından Suriye uyruklu Azadi Derik kod adlı Emine Seyid Ahmed'i, etkisiz hale getirdi. Teröristin, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı olduğu belirtildi.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 27-02-2024 11:28   Güncelleme : 27-02-2024 23:30
MİT'ten Kamışlı'da nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, YPG-YPJ sözde sorumlularından Suriye uyruklu Azadi Derik kod adlı Emine Seyid Ahmed'i Kamışlı'da etkisiz hale getirdi. Emine Seyid Ahmed, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısıydı. Örgüt içinde füze temini ve kullanımından sorumlu olan teröristin, Tel Rıfat'tan Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki güvenlik güçlerine yönelik füze saldırılarının talimatını veren sorumlulardan olduğu öğrenildi. Teröristin emrini verdiği saldırılar nedeni ile birçok askerimizin şehit düşerken, Kilis'te sivil vatandaşları hedef alan füzelerin de onun talimatıyla atıldığı öğrenildi.
Suriye uyruklu Emine Seyid Ahmed, 2011 yıllında örgüte katıldıktan sonra Irak alanındaki kamplarda silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Daha sonra Suriye'ye geçiş yapan terörist, Suriye'de bulunduğu 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk güvenlik güçlerine karşı çatışmalara katıldı. Örgütün roket ve füze eylemleri sözde sorumlusu olan terörist, Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Ayn El Arab şehirlerinin bulunduğu bölgenin Sağlık Komitesi sözde sorumluları arasında yer aldı.
ÖRGÜTE ÇOCUK VE GENÇ YAŞTA ELEMAN KAZANDIRDI
Örgütün kadın yapılanması YPJ içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Ahmed, Türk güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralandı. Yaralandıktan sonra tedavisi sürerken çocuk ve genç yaştaki Suriyelilerin örgüte kazandırılmasında sözde sorumlu seviyede rol alan terörist, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı ve eylemlere bizzat katıldığının belirlenmesi sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hedef listesinde yer alıyordu.


KİLİS'E DÜŞEN FÜZELERİN ATEŞLENMESİ TALİMATINI VERMİŞ
Azadi Derik kod adını kullanan Emine Seyid Ahmed'e yönelik intikal eden nitelikli istihbarat sonrasında operasyon için düğmeye basıldı. Faaliyetleri aralıksız kontrol altında tutulan terörist, Suriye'de MİT'in nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Örgüt içinde füze temini ve kullanımından sorumlu olan teröristin, Tel Rıfat'tan Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki güvenlik güçlerine yönelik füze saldırılarının talimatını veren sorumlulardan olduğu öğrenildi. Teröristin emrini verdiği saldırılar nedeni ile birçok askerimizin şehit düştüğü öğrenildi. Ahmed'in talimatını verdiği eylemler sonucunda Kilis'e düşen füzelerin de sivil vatandaşları da hedef aldığı öğrenildi

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR