Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:59

MİT ve TSK, terör inlerini yerle bir etti: Güçlüyüz, kararlıyız, muktediriz!

PKK'lı 2 teröristin Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nı hedef alan hain saldırı girişiminin ardından bölücü terör örgütü için hesap vakti geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava harekatlarında terör hedefleri tek tek imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 06-10-2023 08:43
MİT ve TSK, terör inlerini yerle bir etti: Güçlüyüz, kararlıyız, muktediriz!

PKK'lı 2 teröristin Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nı hedef alan hain saldırı girişiminin ardından bölücü terör örgütü için hesap vakti geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın dünyada büyük yankı uyandıran "Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait her yer topyekün meşru hedefdir. Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" açıklamasının ardından hızlı adımlar atıldı.


37 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
MİT'in saldırının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan teröristlerin de bu bölgeden Türkiye'ye geçtiğini belirlemesi üzerine, güvenlik güçleri kapsamlı bir operasyon için harekete geçti. Bölücü terör örgütünün sadece Suriye'deki değil, Irak'taki yapılanması operasyonlarda hedef alındı. Irak'ın kuzeyine 1,3 ve 4 Ekim'de düzenlenen hava harekâtlarıyla 37 terörist etkisiz hale getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "İçinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 58 hedef başarıyla imha edilmiştir. Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme kararlılığımız sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir" dedi.


SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ TERÖR HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine dün saat 23.00'te hava harekatı düzenlendiği belirtildi.
Açıklamada, "Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuruyu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir" denildi. MİT'e ait SİHA'lar da Suriye'de PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binaları vurdu.
Operasyonda çok sayıda hedef, akıllı mühimmatlarla imha edildi. Öte yandan yine Suriye Kamışlı'da PKK/YPG'nin kontrolündeki bir enerji tesisi SİHA'lar tarafından vuruldu.
GÜLER VE AUSTİN'DEN KOORDİNASYON VURGUSU
Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Güler, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade etti.
İki bakan, bölgedeki faaliyetlerde ABD ile Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı. Öte yandan Pentagon Basın Sözcüsü General Patrick Ryder ise görüşmede Austin'in Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ettiğini kaydetti.
Ryder da bölgede ABD kuvvetlerine yönelik herhangi bir riski önlemek için iki ülke arasında yakın koordinasyonun öneminin altının çizildiğini kaydetti.
Gazetecilerin Suriye'de Türkiye'ye ait bir İHA'nın düşürüldüğü iddiasını sorması üzerine de Ryder, Türkiye'nin, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerinden biri olduğunu, ortaklığın devam edeceğini belirtti. Pentagon yetkilisi, "Bu kesinlikle üzüntü verici bir olaydır" diye konuştu.

Kaynak Sabah (Halit Turan)

EditörEditör

YORUMLAR