Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:28

MİT ve İstanbul emniyetinden MOSSAD'a ortak operasyon! 6 kişi tutuklandı

MİT ve İstanbul emniyetinin ortak operasyonuyla, bilgileri MOSSAD'a satan, aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 6 casus tutuklandı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 08-03-2024 21:40
MİT ve İstanbul emniyetinden MOSSAD'a ortak operasyon! 6 kişi tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail istihbaratı ile ilişkisi olduğunu tespit ettiği şüphelilerin İsrail'in hedefindeki kişilerden Türkiye'de bulunanlar hakkında bilgi derleyip topladığını ve bu bilgileri MOSSAD'a aktardığını belirledi. Bir süre şüpheli kişileri takip eden MİT, şüphelilerden 6'sının eski polis olduğunu, 2 kişinin ise özel sektörde çalıştığını belirledi. Grubun liderliğini ise eski emniyet amiri Hamza Tuhan Ayberk'in yaptığı saptandı.

MİT'in çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Mart Salı günü, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, bu sabah sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. 6 şüpheli halkında tutuklama kararı verilirken 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

kaynak:sabah

EditörEditör

YORUMLAR