ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 22-03-2024 10:43   Güncelleme : 22-03-2024 14:49

MİT Suriye Kamışlı'da Nokta Operasyon düzenledi

MİT, İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde Yeşil Kategoride yer alan PKK/YPG Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı Seydo Kod adlı Halil Tekin’i Kamışlı’da etkisiz hale getirdi. Tekin’in babasınında PKK dağ kadrosunda olduğu 1992 yılında etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer aldığı öğrenildi.

MİT Suriye Kamışlı'da Nokta Operasyon düzenledi

PKK/YPG terör örgütüne 2007 yılında katıldıktan sonra 2015 yılları arasında Kandil ve Gare alanlarında faaliyet gösteren terörist Halil Tekin, 2015 yılında Suriye sahasına geçti. Örgütün sabotaj sorunluluğunu yapan terörist, PKK/YPG üst yönetimi tarafından Ayn El Arab ve Münbiç bölgesinde görevlendirildi. 2020 itibarıyla Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı olan terörist MİT'in hedef listesindeydi.

Kamışlı'da Nokta Operasyon

Uzun süredir MİT'in takibinde olan terörist Tekin'in faaliyetleri ve irtibatları deşifre edildi. Yürütülen hassas saha çalışmalarının ardından Kamışlı'da düzenlenen nokta operasyon ile Halil Tekin etkisiz hale getirildi.

Babası Da Etkisiz Hale Getirilmiş

Ailesinde birçok PKK/YPG mensubu bulunan Halil Tekin'in, kendisi gibi örgüt üyesi olan babası İbrahim Tekin'in de 1992 yılında TSK tarafından yapılan operasyonda etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

kaynak:sabah

EditörEditör