GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 15:14

Milyonlar İstanbul'da Gazze İçin Tek Ses Oldu: 'İsrail Derhal Bu Cinnet Halinden Çıkmalı!'

Siyonist İsrail rejiminin Gazze'de işlediği insanlık suçlarına karşı dünyada vicdanın sesi olan Türkiye'nin yüreği bugün İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde atıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye ve Filistin bayraklarının olacağı mitingde uluslararası topluma bir kez daha gerçekleri anlatacak. Öte yandan Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gece boyunca Gazze Şeridi'ni bombalayan İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'in saldırılarının insani krizi derinleştirdiğini belirten Başkan Erdoğan, "İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır." dedi. Erdoğan ayrıca, vatandaşları Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitingi'ne davet etti.

Milyonlar İstanbul'da Gazze İçin Tek Ses Oldu: 'İsrail Derhal Bu Cinnet Halinden Çıkmalı!'

Siyonist İsrail rejiminin Gazze'de işlediği insanlık suçlarına karşı dünyada vicdanın sesi olan Türkiye'nin yüreği bugün İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde atacak. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve bugün saat 15.00'te başlayacak "Büyük Filistin Mitingi"ne Türkiye'nin dört bir yanından milyonlar akın edecek.

Başkan Erdoğan, miting konuşmasıyla İsrail zulmüne seyirci kalanlara karşı bir kez daha insanlığın sesi olacak. Mitinge pek çok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet temsilcileri, siyasi parti liderleriyle birlikte STK temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda isim de katılacak. Mitingde sadece Filistin ve Türkiye bayrakları yer alacak.

ULAŞIM ÜCRETSİZ: Bugün ve 29 Ekim'in kutlanacağı yarın İstanbul'da toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Mitingde eserleriyle Filistin davasının sesi olan Yusuf İslam, Mahe Zain ve Ömer Karaoğlu da sahne alacak.

YABANCI MEDYADAN BÜYÜK İLGİ

Mitinge yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ilgisi büyük. Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde ulusal ve uluslararası yayın yapan medya kuruluşları mitingi takip etmek için akreditasyon yaptırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe dün miting alanında son hazırlıkları inceledikten sonra gazetecilere bilgilendirme toplantısı yaptı.

BATI'NIN MASKESİ DÜŞMÜŞTÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "İnsan hakları, demokrasi, özgürlük diyen Batı, Gazze için insan haklarını da, özgürlüğü de, demokrasiyi de unutmuştur. Batı ikiyüzlülüğünü bir kere daha göstermiş ve maskesi düşmüştür." dedi.

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN 1967 KARARLARI TANINMALI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: Bütün dünyayı Birleşmiş Milletler'in 1967 kararlarına, o kararlarda belirtilen Filistin Devleti'nin varlığının kurulmasına ve tanınmasına davet ediyorum.

'İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNİ DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu, insanlığın ölmediğini dünyaya haykıracağız.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN DAVET

Başkan Erdoğan, vatandaşları mitinge davet ettiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Yarın (bugün) milletimizin her bir ferdini, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştireceğimiz, Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı tüm dünyaya bir kez daha göstereceğimiz Büyük Filistin Mitingi'ne davet ediyorum."

ZULME KARŞI TUTUMUMUZ DEVAM EDECEK

Geçtığimiz salı günü Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısının ana gündemi, Gazze ve yerel seçimin yol haritası oldu. Erdoğan, Gazze ile ilgili, "Bu tutumumuz devam edecek. Zulme karşı olacağız" dedi. Toplantıda, Başkan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmesiyle ilgili de bir detay anlattı. Erdoğan, Bahçeli'nin cumartesi günü yapılacak Filistin mitinginde konuşma yapmayacağını ifade ederek, "Ben konuşmayacağım, sadece sizin konuşmanız uygun olacaktır" dediğini söylediği öğrenildi.

GERÇEK BELEDİYECİLİK VURGUSU

Yerel seçim çalışmalarının konuşulduğu AK Parti MYK'da '31 Mart seçimlerinde de kazanan hep birlikte Türkiye olacak', 'Türkiye Yüzyılı gerçek belediyecilik olacak' sloganlarıyla kampanyalarının yürütülmesine karar verildi. AK Parti'de seçim takvimi 8 Kasım'dan itibaren başlayacak. 7 Kasım'da yapılacak MKYK toplantısında MYK'ya yetki verilecek ve seçim süreci başlayacak. Başvuru ücreti ve kriteri 7 Kasım'da belirlenecek. Ocakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında genişletilmiş il seçim işleri başkanları toplantısı düzenlenecek. Mevcut başkanların istifa edip etmeyeceği MKYK kararı ile belirlenecek. Öte yandan AK Parti MYK'da TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin TBMM'nin yol haritasına dair bir sunum yaptı.

"İSRAİL DERHAL BU CİNNET HALİNDEN ÇIKMALI"

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir. İsrail derhâl bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır.

Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi'ne, İstanbul Atatürk Havalimanı'na davet ediyorum."

EditörEditör