Konya Haberci | Konya Haber
HV
27 TEMMUZ Cumartesi 08:22

Meteoroloji'den Sevindiren Haber: Havalar Serinleyecek!

Afrika sıcaklıklarının etkisi altına giren Türkiye'de, termometreler rekor dereceleri gösterdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de gölgede bile sıcaklıklar 35 dereceyi geçti. Vatandaşların "Sıcak havalar ne zaman bitecek?" sorusuna cevap ise Meteoroloji'den geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2024 00:28
Meteoroloji'den Sevindiren Haber: Havalar Serinleyecek!

16px;">Türkiye, 1 Haziran'dan itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havanın etkisi altına girdi. Mevsim normallerinin ila 10 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatırken termometreler rekor dereceleri gösterdi.

Haziran ayının en sıcak günlerini yaşayan Türkiye'de gölgede bile sıcaklıkların 35 derece ölçüldüğü belirtildi.

TERMOMETRELER REKOR DERECELERİ GÖSTERDİ

Meteoroloji'den yapılan açıklamada İstanbul gölgede 35 derece, İzmir 38, Antalya 40, Ankara ise 34 dereceydi! Uşak'ta sıcaktan asfalt erirken Diyarbakır ve Adana'da çocuklar süs havuzu ile kanalda serinledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarındaki artışa dikkat çekmişti.

YAŞLI VE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR UYARILDI

Özhaseki açıklamasında "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor.

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri uyarınca; Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum" demişti.

METEOROLOJİ'DEN SEVİNDİREN HABER: HAVALAR SERİNLEYECEK

Sıcak havadan bunalan vatandaşlara sevindiren haber ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Meteoroloji'den yapılan yeni açıklamada, hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar etkisini sürdüreceğine dikkat çekildi.

CUMADAN İTİBAREN RÜZGAR GELİYOR…

Cumadan itibaren ise havanın serinleyeceği ve rüzgarın serinlik getireceği belirtildi. Öyle ki 6 Haziran'dan itibaren özellikle Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR