GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2023 10:12

Meteoroloji'den 11 il için kritik uyarı! Fırtına ve sağanak geliyor: Okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar konusunda vatandaşlarının tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji'den 11 il için kritik uyarı! Fırtına ve sağanak geliyor: Okullar tatil edildi

Yağış hava ülkenin birçok bölümünü etkisi altına alırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlardan etkili olacak olan fırtına ve yağış için dikkatli olmasını istedi.
Ülkenin özellikle kuzey kesimindeki 11 ili etkisi altına almasını beklenen kuvvetli yağış ve fırtına beraberinde anı su baskınları ve seli de getirecek.
1 İLE TURUNCU 10 İLE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Artvin, Kocaeli, Rize, Zonguldak, Düzce, Giresun, Ordu, Sakarya, Trabzon ve Bartın'da kuvvetli sağanak yağış beklendiği duyurularak sarı kodlu uyarı yapıldı. Samsun için ise turuncu kodlu uyarı geçildi.
FIRTINA KONUSUNDA TEDBİRLİ OLUNMASI İSTENDİ
Öte yandan Artvin, Rize, Samsun, Giresun, Ordu ve Trabzon'da yağışlarla birlikte fırtınanın da etkili olacağı açıklandı.
Rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in batı ve kuzeybatısında, öğle saatlerinden itibaren de genelinde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Fırtınanın, salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
VATANDAŞLARA SEL UYARISI
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, sarı kodlu uyarının yapıldığı 11 ilde yaşayan vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.
SAMSUN'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Samsun'da etkili olan sağanak yağışın ardından, 02.10.2023 Pazartesi günü il genelinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Konuyla ilgili Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimiz ve ilçelerinde devam eden çok kuvvetli ve şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar olabileceği değerlendirilerek, 02.10.2023 Pazartesi günü tüm okullarımızda (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
İSTANBUL'DA YAĞIŞ SABAH SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ
İstanbul'da dün etkili olmaya başlayan yağmur, sabah saatlerine kadar sürdü. Bazı ilçelerde hafif şekilde yağan yağmur, bazı ilçelerde ise kuvvetli şekilde devam etti.
İstanbul'da dün su baskınlarına neden olan yağış, gece boyunca etkisini sürdürdü. Yağış dünkü kadar olmasa da bazı ilçelerde hafif şekilde bazı ilçelerde ise kuvvetli bir şekilde sabah saatlerine kadar sürdü.
Sağanak geçişlerinin yaşandığı D-100 Karayolu Halıcıoğlu mevkiinde yağmura yakalanan sürücülerin ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.
VAN'DA SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU
Erciş'te meteorolojinin uyarıları sonrası gece başlayan gök gürlemesi ve şimşeklerle beraber yağmurla başlayan sağanağın ardından dolu ve dolu sonrasında ise tekrardan yağmur etkili oldu.
Son dakika: Meteoroloji'den 11 il için kritik uyarı!  Fırtına ve sağanak geliyor: Okullar tatil edildi
Dolu ve yağmur sonrası birçok yerde su birikintileri oluştu. Yağışın yaşandığı Erciş ve çevresinde gök gürültüleri gecenin sessizliğini bozarken öte yandan çakan şimşekler de geceyi aydınlattı.

Kaynak Sabah 

EditörEditör