Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:40

Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor: Birçok il için kar ve fırtına alarmı!

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, Türkiye'yi etkisi altına aldı. Cumartesi akşamından itibaren hava bir anda buz kesti, sağanak ve kar yağışları etkisini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini açıkladı. İstanbul dahil 28 il için kar ve fırtına alarmı yaptı…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 10:50
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor: Birçok il için kar ve fırtına alarmı!

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm yurtta etkisini artırdı. Cumartesi akşamından itibaren yer yer sağanak ve kar yağışları başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise son değerlendirmeleri yaptı. Türkiye için bir kez daha soğuk hava uyarısında bulunan Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini açıkladı.
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Marmara doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği açıklandı.


23 İL İÇİN SARI ALARM!
Yurdun iç bölgelerinde Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da 23 kent için sarı alarm verildi. Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan illerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi.
LAPA LAPA KAR YAĞACAK!
Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak beklenirken diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği açıklandı. Yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olacağı vurgulandı.
DİKKAT ÇEKEN ÇIĞ UYARISI!
Meteoroloji uzmanları kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceğini açıkladı. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yaptı.
10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!
Hava sıcaklıklarının, iç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede, 8 ilâ 10 derece azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı vurgulandı.
MARMARA VE EGE'DE RÜZGAR ÇOK KUVVETLİ
Meteoroloji, Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı da yaptı. Açıklamada "Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR