Konya Haberci | Konya Haber
HV
27 TEMMUZ Cumartesi 08:20

Meteoroloji 40 dereceyi aşacak diye uyardı! Kavurucu sıcaklar geliyor!

Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcakları bunalttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yeni hafta için kritik uyarıyı yaptı: Bazı illerde 6-12 derece birden artacak!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-06-2024 09:41
Meteoroloji 40 dereceyi aşacak diye uyardı! Kavurucu sıcaklar geliyor!

Haziran ayının gelmesiyle havalar aniden ısındı. Termometreler, rekor dereceleri gösterirken uzmanlar ardı ardına 'en sıcak yaz' uyarısı yaptı.

HAZİRANDA SICAKLIK REKOR KIRACAK

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, en sıcak ilkbaharın ardından rekor sıcaklıkların haziran sonuna kadar devam edebileceğini ve 2024'ün en sıcak ikinci yıl olabileceğini açıkladı.

"TÜRKİYE'DE 50 DERECE VE ÜZERİ GÖRÜLECEK…"

Haziranın sonuna kadar muhtemelen rekor sıcaklıkların devam edeceğini, 2024'ün, 2023'ün ardından en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü ikinci sene olabileceğini ifade eden Kurnaz, bu yaz birçok noktada sıcaklık rekorları kırılabileceği, Türkiye'de ise 50 derece ve üzerindeki sıcaklıkların görülmesinin çok kolay olmayacağı tahminini paylaştı.

METEOROLOJİ'DEN SICAK HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yeni haftayla ilgili dikkat çeken hava tahminlerini paylaştı. Yurt genelinde bir süredir devam eden yağışsız ve sıcak havanın yeni hafta da devam edeceği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yarından itibaren Batı'da yeni bir sıcak hava dalgası beklendiği ve sıcaklıkların 6-12 derece birden yükseleceği vurgulandı.

Hava sıcaklığı salı itibarıyla artmaya başlayacak. Bazı illerde sıcaklık, 40 dereceyi geçecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının İstanbul ve Ankara'da 35, İzmir'de 40 dereceye yaklaşması öngörülüyor.

BATIDA SICAK DOĞUDA YAĞMUR

Meteoroloji, Batı için sıcak doğu bölgeleri için de yağış uyarısı yaptı.

Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda pazartesi günü kuvvetli yağış beklendiği vurgulandı. Doğusundaki yağışlar, cumaya kadar sürecek.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR