GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2022 17:04

MESAİ ARKADAŞI DOKTOR EKREM KARAKAYA’YI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Türkiye, Konya Şehir Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya’nın üzüntüsünü yaşıyor. Mesai arkadaşı Arzu Tarakçı, onu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Bu arada Karakaya için gıyabi cenaze namazı kılındı.

MESAİ ARKADAŞI DOKTOR EKREM KARAKAYA’YI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Konya Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), iddiaya göre; 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurarak öldürdü. Akçay ardından, silahın namlusunu başına dayayıp tetiği çekti ve canına kıydı.

Saldırının ardından sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma eylemi kararı aldı.

Bu nedenle bugün başta saldırının yaşandığı Konya Şehir Hastanesi olmak üzere Türkiye’deki hastanelerde a

Konya Şehir Hastanesi önünde önce Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları ardından da Türk Tabipler Birliği üyesi doktorlar açıklama yaptı, saldırıyı kınadı.

Daha sonra hastane bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık, hastane bahçesinde yürüyüş düzenleyerek acil servis önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Mesai arkadaşı Dr. Arzu Tarakçı, hayatını kaybeden Ekrem Karakaya’yı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Tarakçı, “Dosdoğru bir insandı. Canice katledilmesi hepimiz için üzücü olmuştur.” dedi.

EditörEditör