GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2023 12:15

Meram Bağı Baharla Birlikte Kapılarını Yeni Sezon İçin Açtı

Meram Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen Meram Bağı, baharın yüzünü göstermesiyle birlikte 2023 ilkbahar yaz sezonu için kapılarını yeniden açtı. Başkan Mustafa Kavuş, Konyalıları ve şehir dışından gelen misafirleri Meram’ın eşsiz güzelliklerinin en güzel şekilde yansıtıldığı ve yaşandığı Meram Bağı’na davet etti.

Meram Bağı Baharla Birlikte Kapılarını Yeni Sezon İçin Açtı

Meram Belediyesi tarafından Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri’nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Meram Bağı, havaların ısınmasıyla birlikte yeni sezon için yeniden kapılarını açtı. İçerisinde üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesi bulunan Meram Bağı eşsiz konseptiyle misafirlerini bekliyor.

BAŞKAN KAVUŞ; “EŞSİZ ANLAR YAŞATAN MERAM BAĞI İNSANIMIZIN İLGİ ODAĞI OLDU”

Konya’dan ve şehir dışından gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamak, Meram'ın tanıtımına katkı sunmak ve ilçenin zengin tarihine, yeşiline ve kültürüne sahip çıkmak amacıyla hizmete sundukları Meram Bağı’nın, daha geçen yıl açılmasına rağmen güzelliği ile büyük rağbet ve ilgi gördüğünü ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bağın yeni sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak “Tüm bunların yanında bu zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarma hedefimiz var. İnsanlar buraya gelince pelit ağaçlarının altında, kuş sesleri eşliğinde sincapları izlediler ve huzur içinde zaman geçirdiler” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “TÜM VATANDAŞLARIMIZI BU EŞSİZ GÜZELLİĞİ YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM”

Bünyesinde bin üzüm asması, yaklaşık 200 adet meyve ağacı, kadim Konya medeniyetini temsil eden taş ev, ziyaretçilerine huzur dolu bir ortam sunan yazlık çay bahçesi bulunan Meram Bağı’nın, şehrin yeni rotası olduğunu belirten Başkan Kavuş, “İlçenin yeşil dokusuna, tarihi misyonuna, sosyal hayatına ve turizmine önemli bir katkı sundu. Burada açılış günü kaynattığımız bulgur ve pekmezle kadim bir kültürü hep birlikte yaşadık. İnşallah bu sonbaharda bu etkinliği bir festival havasında hep birlikte yeniden yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimi ve dışarıdan gelen misafirlerimizi bu güzelliği yaşamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

MERAM BAĞI PROJESİ HAKKINDA;

Meram Belediyesi tarafından Yeşil Meram’ın aslına uygun şekilde projelendirilen 18 bin metrekarelik Meram Bağı’nın içinde yaklaşık 200 adet meyve ağacı bulunuyor. Meyve ağaçları arasında bulunan elma, ayva, kiraz, erik, kayısı ve hünnaplar yetiştiği dönemlerde gelen misafirlere ikram edilecek.

Taş ev;

Proje kapsamında, Meram Bağı’nda kadim Konya medeniyetini yansıtan bir taş bina da inşa edildi. Yapıt tarih kokan görselliği ile misafirlerini bekliyor.

Yazlık Çay Bahçesi;

Meram bağı, yazlık çay bahçesi ile ziyaretçilerine huzur dolu bir ortam sunuyor. Güzel anlar geçirmek üzere alana gelen misafirler, yazlık çay bahçesinde bir yandan çaylarını yudumlarken diğer taraftan da gedavet güzgarının eşsiz güzelliğinde dinlenme fırsatı buluyor.

EditörEditör