EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-09-2023 11:55   Güncelleme : 21-09-2023 11:58

MEGA Erasmus öğrenci ve eğitimcilerinin de ilgi odağı oldu

Meram Belediyesinin ödüllü projesi MEGA, Erasmus programı ile Türkiye’ye gelen öğrencilerin ve eğitimcilerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Beş Avrupa ülkesinin daha öğrencilerini ve eğitimcilerini ağırlayan MEGA Projesi, yine kendini misafirlerine hayran bıraktı.

MEGA Erasmus öğrenci ve eğitimcilerinin de ilgi odağı oldu

Erasmus’un ilgi odağı haline gelen Meram Belediyesi MEGA Projesi, bu sefer de Danimarka, Martinik (Fransa), İtalya, Malta ve Madeira (Portekiz) gibi beş Avrupa ülkesi ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen öğrencileri ve eğitmenleri misafir etti. Erasmus değişim programı kapsamında Meram’a gelen öğrenciler ve eğitmenler bir taraftan MEGA’yı tanıma fırsatı buldular diğer taraftan da projenin eğitimlerine katıldılar.  

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ MEGA EĞİTİMLERİNE KATILDILAR

Proje kapsamında ilk olarak Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlere katılan Erasmus grubu ‘Bilim Fen, E-Spor, Resim ve Kahoot Atölyeleri’ne katıldılar. MEGA Doğa Okulu’nda etkinliklere de katılan eğitimciler ve öğrenciler, atölye ve etkinliklerde ‘akıl zeka oyunları, okçuluk gibi derslerde hem yeni şeyler öğrendiler hem de doyasıya eğlendiler. Eğitimlerinden arta kalan zamanda da Meram’ı gezen misafirler ilçeye duydukları hayranlığı ifade ettiler. 12 yabancı ve 4 türk öğretmen ile 25 yabancı öğrenci ve 13 Türk öğrenciden oluşan grup; Uluslararası Mavi Hilal Vakfı sunumu ile savaş şiddeti görmüş kadın ve çocuklara verilen psikolojik desteklerle ilgili de bilgi aldılar.  

BAŞKAN KAVUŞ; “MEGA, HAYRANLIKLA İZLENEN BİR PROJE HALİNE DÖNÜŞTÜ”  

 

MEGA’nın Erasmus öğrencilerinin ve eğitmenlerinin de dikkatini çekmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Avrupa’nın pek çok ülkesinden Meram’a gelen eğitimcilerin MEGA’ya duydukları hayranlığın ‘eğitim noktasında ne denli doğru destek verdiklerinin bir ispatı’ olduğuna vurgu yaptı. Meram’da 75 bin öğrencinin faydalandığı yeni nesil eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi MEGA’nın ‘ahlaki karakter eğitimi’ merkezinde yeni nesle bilim, sanat, yaşam, doğa, sağlık ve spor alanında pek çok çalışma ortaya koyduğunun altını çizen Başkan Kavuş, “MEGA, genç bir proje olmasına rağmen hızlı büyüdü, yaşının ötesinde başarılara imza attı. Bu başarı yurt dışında da ilgi uyandırdı. Erasmus ile ülkemize ve şehrimize gelen öğrenci ve eğitmenlerin MEGA ile tanışmasından sonra bu ilgi, hayranlığa dönüştü. Bizler de bu ilgiden gurur duyuyoruz. İnşallah bu ilgi arttıkça bizler de bu yöndeki çalışmalarımızı artırmaya, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EditörEditör