GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2023 09:20

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem ile ilgili "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" açıklamasında bulundu. Malatya Valisi Yazıcı ise "Herhangi bir olumsuzluk yok. Tarama sürüyor" dedi.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

BAKAN YERLİKAYA'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
MALATYA BELEDİYE BAŞKANI: DEPREMDEN ETKİLENENLERE GEÇMİŞ OLSUN
Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan #deprem'den etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun." açıklamasını yaptı.
VALİ YAZICI: TARAMA SÜRÜYOR
Malatya Valisi Yazıcı ise "Herhangi bir olumsuzluk yok. Tarama sürüyor." mesajını paylaştı.
DEPREM UZMANI TÜYSÜZ: DEPREM FIRTINASI!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz ise ahaber'de şu açıklamaları yaptı: "Malatya Yeşilyurt çevresinde son dönemlerde depremler görüyoruz. Bunlar 6 Şubat'ta yaşadığımız depremin aslında devamı olan etkinin yarattığı depremler.
Bunları artçı olarak değerlendirmek mümkün. Bölgede deprem fırtınası yaşanıyor. Bu tür sarsıntılardan sonra daha büyük depremler beklenmez…

Kaynak Sabah 

 

EditörEditör