Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:26

Lise Medeniyet Akademileri’nden Üniversite Adaylarına Yks Provası

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Lise Medeniyet Akademileri bünyesinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik bu hafta sonu yapılacak YKS öncesinde sınav provası gerçekleştirildi. İlk kez yapılan uygulama ile üniversite adaylarının sınav atmosferini yaşamaları sağlanırken sınavda ÖSYM kuralları bire bir uygulandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-06-2023 16:51
Lise Medeniyet Akademileri’nden Üniversite Adaylarına Yks Provası

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri’nde (LİMA) Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik sınav provası gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilen TYT ve AYT sınavlarına LİMA’lı gençler yoğun katılım gösterdi. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin sınav atmosferini birebir deneyimlemelerini sağlamak amacıyla yapılan uygulamada ÖSYM kuralları aynen uygulandı.

YKS provasında öğrencilere daha önce verilen başvuru formları ve kimliklerle beraber sınava girişler sağlanırken; kimliğini unutan ve geç kalan öğrenciler sınava alınmadı. Öğrenciler bu sayede mevcut bilgilerini ölçerken aynı zamanda NEÜ Eğitim Fakültesi’ni de yakından tanıma fırsatı buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İlk kez yaptığımız uygulama ile üniversite adayı gençlerimiz hem kendilerini deneme imkanı buldu hem bu atmosferi yaşayarak sınava daha hazır hale geldi. Ben sınava girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

EditörEditör

YORUMLAR