GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-09-2023 08:51

Konya'yı Akdeniz'e Bağlayan'Kuş Yuvası' Tüneli Tamam

Toros Dağları'ndaki yaklaşık 60 kilometrelik mesafe olan, ismi ölüm virajı olarak adlandırılan yollarda çalışmalar sürüyor. Özellik Kuş Yuvası tünelinin açılmasının ardından diğer tünellerde de vatandaşlar güvenli yolculuğu sürdürüyor.

Konya'yı Akdeniz'e Bağlayan'Kuş Yuvası' Tüneli Tamam

Konya’da otoyollarda çalışmalar sürüyor. Büyük projelerden biri olan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren Eğiste Viyadüğü projesinin ardından diğer kısımda bulunan kuş yuvası tüneli hizmete girmişti. Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan en kısa yol olmasına rağmen engebeli alanlar, dik yokuşlar ve sert virajlar ile birlikte zamanla ölüm virajı olarak anılan yollarda tüneller sürücülerin ihtiyaçlarına çare oluyor. Hadim-Taşkent mesafelerinin ardından başlayan dar yollarda tünellerde çalışmalar devam ediyor. Toplam uzunluğu 8 ila 10 kilometreyi bulan, Taşkent – Alanya, Sarıveliler – Mahmutlar yolunda tünellerde çalışmalar sürerken diğer yandan vatandaşlara hem alternatif yollar hem de asfalt çalışması tamamlanmış içerisindeki ışıklandırılmaları devam eden yollar güvenliği en üst düzeye çıkartıyor.


Konyalıların turizm kentine gitmek için merak ettiği kuş yuvası tünelinde, Konya’dan çıkıp sırasıyla Hadim, Taşkent, Sarıveliler, Mahmutlar ve Alanya güzergahında Antalya sınırı içerisinde olan 60 kilometrelik engebeli dağlar diğer tüneller ile çözüme kavuşuyor. Yaklaşık 2 kilometrelik uçurumların olduğu güzergahta geçmişte yaşanan kazalar nedeniyle "ölüm yolu" olarak adlandırılan "Kuş Yuvası" yolu , toplam uzunluğu 8 kilometreyi bulan tünellerin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte kısmen kapanmıştı.
Güzergahta ulaşım, artık tünellerin olduğu yeni yoldan sağlanıyor. Son olarak Kaplanhanı güzergahındaki tünelin hizmete girmesinin ardından vatandaşlar güvenli yolculuğunu sürdürüyor.
KUŞ YUVASI TABİRİ NEREDEN GELİYOR?
Toros dağlarını artık ezbere bilenlere göre bu tabir, "Daha önce burada kartallar vardı. Kartallar burada yuva yapardı. O yüzden de ismi Kuş Yuvası olarak kaldı” şeklinde yorumlandı.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör