GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 10:49

Konya’ya yeni Millet Bahçesi

Yeni Millet Bahçesi'nin inşaatı için öncelikle 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün taşınması gerekiyor. Bu süreç başladıktan sonra inşaat faaliyetleri başlayacak.Ayrıca Yeni Millet Bahçesi'nin, Eski Stadyum'da yapılan Millet Bahçesi'nin tam 4 katı büyüklüğünde olacağı belirtildi.

Konya’ya yeni Millet Bahçesi

Konya’da Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Lojistik Komutanlığı’nın taşınması için süreç resmen başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ağır Bakım Sahası’nda yapılacak çalışmaları anlattı. Konya Büyükşehir Belediyesinin tarihinin en büyük çalışmasının yakında başlayacağını açıklayan Başkan Altay, “Ağır Bakım’ın taşınması ile ilgili sürecin startı verildi. Yakında süreç başlayacak. Buradaki fabrika Aselsan karşısına taşınıyor. Ardından arsa Konya Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek.

KONUT PROJESİ İLE FİNANSMANI KARŞILANACAK

640 bin metrekarelik bu araziye Konya’nın en büyük Millet Bahçesi’ni yapacağız. Buranın 400 bin metrekaresi Millet Bahçesi olarak şehre kazandırılacak. Kalan bölümde ise buradaki çalışmaların finansmanının karşılanması adına düşük yoğunluklu konut projemiz olacak. Bu bölgede Cephanelik’in üç katı büyüklüğünde bir iş olacak ve bu iş Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı en büyük iş olacak. 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü (Ağır Bakım), Aselsan’ın karşısına taşındıktan sonra bölgede çalışmalar başlayacak” dedi

 

kaynak:bbnhaber

EditörEditör