GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-05-2023 18:29

Konya'ya yeni 20 kilometrelik tramvay hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde 19.8 kilometre uzunluğunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesini ve Barış Caddesi Tramvay Hattı’nı hayata geçirmek için çaba harcayacak

Konya'ya yeni 20 kilometrelik  tramvay hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya tarihine geçecek projeye hazırlanıyor. Güncel maliyeti 2 milyar liranın üzerindeki bu proje ile Stadyum ile Şehir Hastanesi tramvay ile birbirine bağlanacak. Konya’nın ulaşımdaki 50 yıllık master planını hazırlayan ve bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi özellikle demiryolu ağından ilerliyor.

HATTIN GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Bu kapsamda Selçuklu’da Sille ve Dikilitaş Mahalleleri ile Karatay’da Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Mezbaha(Fetih) ve Çayır Mahallesi, Dr. Halil Ürün Caddesi-Aslım Caddesi güzergâhında 19,8 km uzunluğunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesi gerçekleştirilecek.

TRAMVAY HATLARI KESİŞECEK

Projeye eş zamanlı olarak da 2022 yılında izinleri alınan Barış Caddesi Tramvay Hattı’nda yapım çalışmaları başlayacak. Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hem Barış Caddesi ile hem de mevcut Kampüs hattı ile kesişerek yolcu aktarımlarına da izin verecek. Bu sayede raylı sistem taşımacılığı daha da cazipleşecek.

HATTA TOPLAM 21 İSTASYON OLACAK

Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı; 21 istasyon olarak planlandı. Hattın yapı tipi hemzemin olacak, yeraltı ulaşımı ise söz konusu olmayacak. 1 nolu başlangıç istasyonu olan Konya Stadyumu noktasından kalkış yapacak olan tramvay araçları Doç. Dr. Hali Ürün Caddesi ortasında ilerleyecektir. İstasyonlar arası en yakın mesafe 500 metre, en uzak mesafe ise 1.150 metre olacak. Kaynak:bbnhaber

EditörEditör