SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-06-2023 15:03

Konya'ya Hayırseverlerden sağlık yatırımı

Son yıllarda onlarca sağlık tesisi yaptırarak Konya sağlığına kazandıran hayırseverlerin şehrimizdeki hizmet yarışı artarak devam ediyor.

Konya'ya Hayırseverlerden sağlık yatırımı

Son yıllarda onlarca sağlık tesisi yaptırarak Konya sağlığına kazandıran hayırseverlerin şehrimizdeki hizmet yarışı artarak devam ediyor. Bu kapsamda Karapınar ilçesi Sandıklı Mahallesi’ne yaptırılacak olan aile sağlığı merkezi için İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile Sandıklı Mahallesi Sağlık Ocağı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Ceran arasında protokol imzalandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen protokol imza programı öncesinde yaptırılacak olan aile sağlığı merkezi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Koç, “Karapınar İlçesi Sandıklı Mahallesinde bulunan arsa üzerinde yapılacak olan ASM projemiz ile birlikte 4 aile hekimimiz çok daha modern şartlarda bölge halkımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edecektir. Böylesine güzel ve anlamlı bir hayır hizmetini yapma kararı alan Sandıklı Mahallesi Sağlık Ocağı Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne Karapınar halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu hizmetlerinde hayırsever vatandaşların verdiği desteğe dikkati çeken Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin örnek dayanışmasıyla tesis ettiğimiz ‘Sağlık Yatırımlarında Konya Modeli’ her geçen gün yeni bir yatırımın tamamlanmasıyla ya da yeni protokollere atılan imzalarla devam ediyor. Bu model sayesinde 31 ilçemizde yüzlerce modern sağlık tesisini ilimize kazandırmayı başardık. Hem uyguladığımız bu modelle hem de yapılan tesislerin özellikli planlamalarıyla Bakanlığımız tarafından ülkemizde örnek gösterilen bir il olduk. Desteklerinden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sandıklı Mahallesi Sağlık Ocağı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Ceran’da yaptığı konuşmada Konya’nın sağlık alanında her geçen gün daha üst seviyelerde hizmet sunduğunu görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Dernek adına imzalamış oldukları projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Ceran, “Bizlere bu tür olanakları sunarak ilçemize sağlık alanında katkı sağlamamıza vesile olan herkese teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör