FUTBOL
Giriş Tarihi : 09-07-2022 15:53

Konyaspor’da İlhan Palut’tan flaş açıklamalar!

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezonda önce iyi olan ve sonra savrulan bir takım olmak istemediklerini belirtirken, Avrupa Kupasında ise sonuna kadar gitmek istediklerini söyledi.

Konyaspor’da İlhan Palut’tan flaş açıklamalar!

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yeni sezonda önce iyi olan ve sonra savrulan bir takım olmak istemediklerini belirtirken, Avrupa Kupasında ise sonuna kadar gitmek istediklerini söyledi.

Lig hazırlıklarına erken başladıklarını ifade eden genç teknik adam, bunu avantaja çevirmek istediklerini söyledi. Sporx’in sorularını yanıtlayan İlhan Palut, takım olarak form tutarak yola devam etmek istediklerini belirterek, “ Biz 20 Haziran'da sahaya indik. Her sene aslında lige erken başlayan takımların düşüş gösterdiğine şahit olmuşuzdur. Biz başarılı olmak istiyoruz. Form durumumuzda değişkenlik olsun istemiyoruz. Ligin başı için erken form tutmanın bir avantaj olacağını düşünüyorum. Biz form tutup yolumuza devam etmek istiyoruz. Erken başlama durumunu avantaja çevirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“BİZ YAPIMIZA UYGUN OYUNCULAR ALDIK”

Yapılan transferler hakkında da konuşan genç teknik adam Konyaspor’un yapısına göre oyuncular aldıklarını belirterek, “Ligin son 2-3 haftası itibarıyla scout ekibimizin çalışmaları sürüyordu. Biz tabi lige konsantreydik. İç piyasadan aldığımız Türk oyuncuları tanıyoruz, biliyoruz. Biz yapımıza uygun oyuncular aldık. Takıma katılan oyuncular öyle. Birçok mevkiye oyuncular aldık. Forvet için de Muhammet bildiğimiz bir isimdi. Belirlediğimiz isimler üstünden ilerledik. Oyuncuları en iyi şekilde maçlara hazırlamaya çalışıyoruz. Tabi transferlerin büyük çoğunluğunun kampa yetişmesi taktik antrenmanlar açısından da önemli. Bunun maçlara pozitif şekilde yansımasını arzu ediyoruz” dedi.

“FORMATTAN VE SİSTEMDEN FAZLA AYRILMAYACAĞIZ”

Kendilerini başarıya götüren formattan ve sistemden ayrılmayacaklarını ifade eden Palut, “ Bizi başarıya götüren formattan ve sistemden çok da fazla ayrılmayacağız. Giden oyuncularımızın yerine oyuncular aldık. Abdülkerim'in yerine oyuncu aldık. 11'den giden oyuncular oldu ama benzer oyuncuları bünyemize kattık. Mesela; Pavicic pas oyununa çok yatkın. Muric'i aldık. Transferleri yaparken sistemimize uygun oyuncular almak gerekiyordu. Oyuncuları fiziksel olarak kendi seviyemize çekmemiz gerek. Pas yapan, oyunu elinde tutan ve buna mücadelesini ekleyen, keyif veren bir Konyaspor izlettirmek istiyoruz” diye konuştu.

“SAVRULAN BİR TAKIM OLMAK İSTEMİYORUZ”

Konyaspor olarak bu sezon savrulan bir takım olmak istemediklerini ifade eden 45 yaşındaki genç teknik adam, “ İnşallah lige denge getiririz. Hedefimiz nedir? Tabi ki beklentilerin arttığının farkındayım. İnsanların bize olan güveninin farkındayız. Ligde bir sezon iyi olan ve sonra savrulan bir takım olmak istemiyoruz. Bir anda şampiyonluktan bahsetmemiz de takım üstünde stres yaratabilir. Biz lig ve Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Ligde de istikrarlı olmayı arzu ediyoruz. İstikrarı çok önemsiyorum. Her sene üst sıralara oynama alışkanlığımız olmalı. Biz geçen sene bu doğrultuda önemli adımlar attık. Sıralamayı düşünmüyoruz. Süper Lig'de hedefimiz üst sıralarda yer almak ve yolumuza istikrarlı bir şekilde devam etmek diyebiliriz” dedi.

“TARAFTARIMIZA SÖZ VERİYORUM”

Konyaspor taraftarına da seslenen Palut, “ Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemiden statlara dönüş sezonu zorluydu. Konyaspor taraftarları yükselen sayısıyla, ivmesiyle bize desteklerini her daim sürdürdü. Göreve geldikten sonra maç kazanmakta zorlandığımız zamanlar da oldu. Ama taraftarlarımız bizlere güvendi. Geri adım atmadılar. Bu desteklerinin yeni sezonda da artarak sürmesini arzu ediyorum. Futbol popüler bir oyun. Taraftarlarımıza her maç kazanma isteğiyle sahada olacağımızın sözünü veriyorum. Klişe olsun diye söylemiyorum, Konyaspor taraftarları her zamanki gibi itici bir güç olacaktır." diye konuştu.

EditörEditör