FUTBOL
Giriş Tarihi : 16-05-2023 22:18

Konyaspor Alanyaspor'u 3-0 yendi

Konyaspor zorlu Alanya deplasmanından zaferle çıktı. ‘Anadolu Kartalı’na 3 puanı Pozuelo (2) ve Soner’in golleri getirdi

Konyaspor Alanyaspor'u 3-0 yendi

KONYASPOR son haftalardaki çıkışını Alanya deplasmanında da sürdürdü. Yeşil-beyazlılar 34.hafta karşılaşmasında konuk olduğu Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederek ilk 5 iddiasını güçlendirdi. Konyaspor’a galibiyeti getiren golleri Pozuelo (2) ve Soner kaydetti. Bu sezon Akdeniz ekipleriyle 3.deplasman maçına çıkan Konyaspor Antalyaspor ve Adana Demirspor ile berabere kalırken, Alanyaspor’u ise mağlup ederek Akdeniz’den 5 puan çıkarmış oldu.

Soner Dikmen rahatlattı

KONYASPOR rakibine oranla daha istekli olduğu ve iyi futbol oynadığı maçta sonucu zorlanmadan ulaştı. 15. dakikada Konyaspor öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Cebrail Karayel'in ceza sahasına gönderdiği ortada savunma arkasında topla buluşan Pozuelo'nun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1. Konyaspor’u rahatlatan gol 54.dakikada geldi. Kaleci Runarsson’un eliyle başlattığı topu araya girerek kapan Guilherme kale alanına doğru sert çevirdi. O bölgeye hareketlenen Soner’in sağ ayağıyla yaptığı vuruş yakın köşeden ağlara gitti: 0-2.

İspanyol Alanya’da coştu

74.DAKİKADA fark 3’e çıktı. Konyaspor’un merkezden geliştirdiği atakta Pozuelo, yayın gerisinden sağ ayağının üst içiyle vuruşunu yaptı, savunmaya çarpan top kaleciyi yanıltarak sol köşeden ağlarla gitti: 0-3. Maçın kalan bölümünde iki takımında çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve Konyaspor zorlu deplasmandan 3-0 galibiyetle ayrılarak puanını 49’a çıkartarak ilk 5 iddiasını sürdürdü.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör