GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-09-2023 20:14

Konyalılardan Konya'ya otoban talebi

Konya'da ulaşım alt yapısı güçlenerek, büyümeye devam ediyor. Yeni yatırımların ardından trafik nefes alacak. Aynı zamanda Sosyal medyada yapılan gönderilere göre şehir trafiğinin rahatlamasını isteyen vatandaşlar, Konya içinde bir otoban yapılması, olası Konya trafiğinin ve uzun şehir içi yolculuğunun yarı yarıya düşüreceğini belirtti

Konyalılardan Konya'ya otoban talebi

Konya merkezde trafik yoğunluğunun azaltılması için bir taraftan yeni caddeler açan diğer yandan da şehre yeni köprülü kavşaklar kazandırmak için düğmeye basan Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni projelerde çalışmaları sürüyor. Yapımı devam eden Taş Köprü Alt Geçidi ve Sedirler Alt Geçidi’nin yanı sıra Fırat Caddesi ve Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın yapımına da başlandı. 4 ayrı noktadaki bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Konya trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya trafiği için önemli işlerden biri olan Sedirler Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmaların kesintisiz devam ettiğini dile getirmişti. Başkan Altay, “226 milyon bedelle ihale ettiğimiz işte, fore kazıkların çalışma işlemini tamamlamak üzereyiz. Hafriyatı tamamladıktan sonra inşallah en kısa sürede asfalt işlemine girerek Ekim ayında en azından alttan trafiği vererek şehrimizin trafiğinde önemli bir rahatlık oluşturmayı planlıyoruz. Çevre yolu üzerinde köprülü kavşak manasında trafiğin en yoğun olduğu alanda bulunan Sedirler Kavşağı’ndaki çalışmamızla birlikte Konya trafiği için önemli bir adım atmış olacağız” ifadelerine yer vermişti. Gelecek sezonda bu yollarda trafiğe neşter vurulacak.

OTOBAN ÖNERİSİ

Yaz sezonunda bir çok tatilcinin diğer şehirlerde rastladığı otoban önerisi Konyalı vatandaşlar tarafından dile getirildi. Sosyal medyada yapılan gönderilere göre şehir trafiğinin rahatlamasını isteyen vatandaşlar, Konya içinde bir otoban yapılması, olası Konya trafiğinin ve uzun şehir içi yolculuğunun yarı yarıya düşüreceğini belirtti. Genellikle "1 saatte Konya'ya geldim, 2,5 saattir Konya'dan çıkamadım" yorumları yapan vatandaşlar Konya'ya otoban yapılması arzusunda bulundu.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör