GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 16:08

Konya'lı Minik Yüreklerden Depremzede Kardeşlerine Duygulandıran Mektup Ve Hediyeler

Merkeze akın eden Konyalılar, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde. Minik yürekler ise Kimi kumbarasını kimi Şivlilik’te topladığı şeker ve çikolatalarını kimisi de en çok sevdiği oyuncağını deprem bölgesine gönderdi. Konyalıların depremzedeler için hazırladığı yardım kolilerinin içlerine koyduğu mektuplar ve notlar ise okuyanları bir hayli duygulandırdı.

Konya'lı Minik Yüreklerden Depremzede Kardeşlerine Duygulandıran Mektup Ve Hediyeler

DEPREMZEDELERE DUYGULANDIRAN HEDİYELER VE MEKTUPLAR

Merkeze gelen yardım malzemelerinin tasnifi ve paketlenmesinde görev alan belediye personeli ile gönüllü vatandaşlar, zaman zaman duygu dolu anlar da yaşadı. Gönderilen yardım kolilerinin içerisine kimi kumbarasını kimi şekerlemelerini ve çikolatalarını kimisi de en çok sevdiği oyuncağını koydu. Deprem bölgesine gönderilen bu özel hediye paketlerinin içerisine mektup ve notlar da koyan vatandaşlar okuyan herkesi duygulandırdı.

MİNİK YARDIMSEVER DEPREMZEDELERE KUMBARASINI GÖNDERDİ

Konya’da yaşayan 10 yaşındaki Hatice İlay, ailesinin hazırladığı yardım kolisinin içerisine biriktirdiği paralarının olduğu kumbarasını da koydu. Koliye bir de Türk bayraklı bir mektup yazan küçük yardımsever, mektubunda şu ifadelere yer verdi;

“Merhaba, benim adım Hatice İlay. 10 yaşındayım. Sizin için üzülüyorum. Ben de sizin gibi korkuyorum. Dün biz de sallandık ama sizin gibi değil. İsterseniz Konya’ya gelebilirsiniz. Sizin için her zaman yerimiz var. Hem burada az oluyor. Babam veya bazı akrabalarımızla sizin için yardım topluyoruz. Dediğim gibi, Konya’ya her zaman gelebilirsiniz. Bay Bay…”

ŞEKER VE ÇİKOLATALARINI AFET BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARA HEDİYE ETTİ

Karatay’daki Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan Yardım Toplama Merkezi’nde görevli ve gönüllüleri duygulandıran hediyeler yanlızca bununla sınırlı değildi.Notlarında “Akyıldız Kardeşleri” olduklarını ifade eden başka minik yürekler ise afet bölgesindeki yaşıtlarına şeker ve çikolatalarını gönderdi.

Hazırladıkları pakete koydukları notta ise şunlar yazılıydı; “Selamünaleyküm, geçmiş olsun kardeşlerim. Allah’ım şifa versin. Sizleri çok seviyoruz. Geçmiş olsun. Akyıldız Kardeşleri…” Yardım kolilerinin içerisine konulan bir başka notta ise şunlar yazıldı; “Sevgili kardeşlerim, Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle. İnanın bizler de sizin kadar üzgün ve çaresiziz. İnşallah bunları da atlatacağız hep birlikte. Konya’dan Selamlar; Ayşe Bağcı…”

EditörEditör