GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-07-2023 15:53   Güncelleme : 12-07-2023 08:59

Konyalı çiftçi rekor kırdı

Konyalı çiftçi buğday tarlalarından elde ettiği yüksek verim ile dikkat çekti. İşte verim miktarı, buğdayın cinsi, üretim ve tarla koşulları…

Konyalı çiftçi rekor kırdı

Güz döneminde toprakla buluşturulan hububat tohumları, yoğun emek sonrasında biçerdöver haznesinden dökülen arpa ve buğday taneleriyle üretecinin alın terinin karşılığını verirken bol yağışlarla birlikte bu yıl verim de oldukça yüksek.


Tarlalarında çeşitli cins tohumları deneyen, toprak ve iklim koşullarına en uygun cinsi bulmanın mücadelesini de veren çiftçiler AR-GE çalışmalarının karşılığını alıyor.
Karapınar’daki bir çiftçinin buğday hasadında dekara 1100-1200 kilogram verim aldığını söyleyen Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Karapınar Akören mahallesinde bin dekarın üzerinde Halis Ekmeklik Buğday eken ve son üç yıldır 1100-1200 kg/da verim ortalamasını yakalayan başarılı çiftçimiz Faruk Erduran'ın hasat sevincine eşlik ettik. Dekara 19 kg tohum atmış. Bu çeşidin kardeşlenme kapasitesi çok yüksek, tohumu çok atarsan randıman bu kadar olmuyor, suluda 19-20 kg/da ekim normu en iyi sonucu veriyor” ifadelerini kullandı.

 

kaynak bbnhaber 

EditörEditör