GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-07-2022 11:35

Konya'da YÜKLÜ TIR alev aldı, sürücü son anda kurtuldu

Karaman-Ereğli Karayolu’nda park halindeki kayısı yüklü TIR, bilinmeyen bir nedenle alev aldı. İçeride uyuya kalan sürücü alevleri fark ederek son anda dışarı çıktı. Yangında bir TIR kullanılamaz hale gelirken, bir TIR’da da maddi hasar meydana geldi.

Konya'da  YÜKLÜ TIR alev aldı, sürücü son anda kurtuldu

Yangın, saat 14.30 sıralarında Karaman-Ereğli Karayolu üzerinde bulunan TIR otoparkında çıktı.

 Isparta'dan Karaman'a kayısı getirdiği öğrenilen Hasan B., kullandığı TIR’ı otoparka park ettikten sonra içinde uyudu.

Bir süre sonra TIR, motor kısmından  yanmaya başladı. TIR’ın yandığını fark eden sürücü hemen araçtan dışarı çıkarak itfaiyeden ve çevredeki diğer sürücülerden yardım istedi.

Rüzgârın da etkisiyle alevler TIR’ın kupasını tamamen sararken, bitişiğindeki başka bir TIR’a da sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanan TIR’ı söndürülürken, biri tamamen kullanılmaz hale geldi, diğerinin lastikleri yandı.

Iğdır'dan Karaman’a elma getirdiğini söyleyen başka bir TIR’ın sürücüsü Ekrem Özyiğit, "TIR yanmaya başladığında diğer arkadaşlarımızla birlikte araçlarımızdan inerek yardıma geldik. Geldiğimizde sürücü aracın içerisinde yatıyordu ve hemen dışarı çıktı. Elimizde sularla koştuk ancak tır tamamen alev aldığı için bir şey yapamadık. İtfaiye de çok çabuk bir şekilde geldi. Ancak yanındaki arabaları çekebildik" dedi.

 
EditörEditör