ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-06-2022 11:26

Konya’da yaklaşık 9 kilo altın vurgunu iddiası

Konya’da çalıştığı altın toptan mağazasından yaklaşık 9 kilo altın alan İsmail D, “Caner’in hiçbir suçu yok, Bilmediği için anlamadı. Ödeyeceğim” notu bırakarak ortadan kayboldu. İsmail D, daha sonra ‘pişmanım’ diyerek polise teslim oldu ve tutuklandı.

Konya’da yaklaşık 9 kilo altın vurgunu iddiası

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; olay geçtiğimiz günlerde Konya’nın merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Tevfikiye Caddesinde bulunan bir toptancı altın şirketinin Konya şubesi olan kuyumcuda meydana geldi.

İddiaya göre; toptan altın Konya temsilcisi İsmail D, çalıştığı işyerinden yaklaşık 9 kilo altını alarak,  “Caner’in hiçbir suçu yok, Bilmediği için anlamadı. Ödeyeceğim” yazılı notu bırakarak ortadan kayboldu.

Bir süre sonra polis merkezine giden İsmail D. ‘pişmanım’ diyerek teslim oldu. Mahkemeye çıkarılan İsmail D, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

“BU BİZİM HARCIRAHIMIZ SEN RAHAT OL”

Polis yaptığı çalışmada eski iş yeri çalışanı Vefa D’nin ifadesine başvurdu.

Vefa D. verdiği ifadede şunları söyledi:

”İsmail D. benim akrabamdır, beni işe alanda kendisidir. Benim şirketteki görevim tahsilattı. İsmail ağabey her tahsilattan sonra bana hesabı sorardı ve nakit para getirdiysem bir kısmını bana vererek kendi hesabına yatırmamı isterdi. Bende giderek ATM’den hesaba yatırırdım. Bunun sebebini sorduğum zamanda ‘bu bizim harcırahımız sen rahat ol’ diyordu. Eğer nakit para yoksa, altınları sorardı. Altın getirdiysem de başka bir kuyumcu toptancısına sattırır daha sonrada onun parasını da yine kendi hesabına yatırmamı söylerdi. Bu olay yaklaşık 7-8 ay kadar sürdü.

Ramazan ayında İstanbul fuarına gittik, fuar sonrası şirketin altınlarını Konya’ya getirecektik ancak altınları bize vermediler. Şirketin Genel Müdürü İ.A, kuyumculardan alım satımda düzenlediğim miktar fişlerini önümüze bıraktı. Kuyumcuların verdiği fişler ile İsmail D’nin düzenlediği fişler arasında miktar farkını gösterdi. İsmail’in düzenlediğini el yazısından anladım. Benim şubeye getirdiğim fişleri İsmail D. eksik yazarak genel merkeze gönderiyormuş. Bunu ben fuar sonrasında öğrendim. İsmail D. bu farklılığın benden kaynaklandığını söylemiş şirkete. Benim de işten çıkarılmama neden bu olduğunu yeni öğrendim.” 

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜ: “İSMAİL, ÇİFT FİŞ DÜZENLEMİŞ”

Şirketin Genel Müdürü İ.A. ise verdiği ifadesinde, “Müşterilerimizle görüştük. Çantamızda olmayan ve tarttığımız zaman eksik olan miktarları tespit ettik. İlk ifademde kesin olmamakla 24 ve 14 ayar olmak üzere toplam 7 bin 111 gram altının eksik olduğunu söylemiştim. Fakat sonradan yaptığımız araştırmalarda bu miktarın 4 bin 250 gram 24 ayar, 4 bin 511 gram ise 14 ayar olduğunu tespit ettik.

İsmail D’nin ticaret yaptığımız başka kuyumculara bizim adımıza vermiş olduğu evraklarda bizim kullanmış olduğumuz tabire göre çift fiş tanzim ettiği yani bize gönderdiği evrakta farklı, kuyumculara vermiş olduğu evraklarda farklı tutarlar yazdığı anlaşıldı.” dediği öğrenildi.

Haber Dairesi

AdminAdmin