GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2024 14:44   Güncelleme : 14-03-2024 23:55

Konya’da Türk yıldızları eğitim uçağı düştü: 1 askerimiz şehit oldu!

Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçağı kullanan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) paraşütle atladığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Uçağın düştüğü şantiye alanında operatör olarak görev yapan uzman çavuş ise şehit oldu...

Konya’da Türk yıldızları eğitim uçağı düştü: 1 askerimiz şehit oldu!

Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı'nda Türk Yıldızları'nın eğitim uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Gelen ilk bilgilere göre; Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağının iniş yapacağı esnada düştüğü ve uçağı kullanan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) paraşütle atladığı öğrenildi. Uçağın düştüğü şantiye alanında operatör olarak görev yapan uzman çavuş ise şehit oldu.


Şantiye alanında görev yapan sözleşmeli er Furkan Öztürk de uçak kazasında yaralandı.
Binbaşı Şükrü Gümüş ile sözleşmeli er Furkan Öztürk hastaneye kaldırıldı.
MSB'DEN AÇIKLAMA
MSB'den yapılan açıklamada "Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51'de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak Sabah, bbnhaber 

EditörEditör