GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 17:07   Güncelleme : 20-06-2023 17:28

Konya'da tarlada iş kazası: 22 yaşındaki genç kurtarılamadı

Konya’da tarlada çapa yaparken makineye kaptırdığı sol kol ve bacağı kopan 22 yaşındaki H. G.Hastanede kurtarılamadı.

Konya'da tarlada iş kazası: 22 yaşındaki genç kurtarılamadı

6px;">Konya’da tarlada çapa yaparken makineye kaptırdığı sol kol ve bacağı kopan 22 yaşındaki H. G. hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bu mevsimde bu tür vakaların sayısının oldukça arttığını belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ali Özdemir, “Hastamız bize geldiğinde sol kol ve bacağı tamamen kopmuştu. Sol kolunu diktik ama olmadı. Hastamızı bir gün sonra kaybettik. Çapa makinesi çok tehlikeli olabiliyor. Hastamızda olduğu gibi can kayıpları ve ciddi uzuv kayıpları ile karşılaşıyoruz” dedi.

H. G. merkez Karatay ilçesine bağlı Hayıroğlu Mahallesinde 6 Haziran günü çapa yaparken, makineye kaptırdığı sol kolu ve bacağı koptu. Kanlar içerisinde 1 saat kadar tarlada tek başına kalan H.G.'yi bulan yakınları ,onu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırdı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen H.G'nin sol kolu yerine dikildi. Ancak uyum sağlamayan kolu yeniden alındı. Param parça olan ve bir kova içerisinde hastaneye getirilen bacağı ise yerine hiç dikilemedi. H.G,’nin vücudu yaşanan travmaya daha fazla dayanamadı ve bir gün sonra hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ali Özdemir, “Bu tür makineleri kullanan kişileri eğitmek, ehliyetlendirmek gerekebilir. Arazideyken tek başına bu aleti kullanmamak önemli olabilir. Bu hastamızda olduğu gibi tek olduğundan yaralandığı çok geç fark edilmiş. 1 saat sonra fark edilmiş. En azından iki kişi birlikteyken bu cihaz kullanılabilir. Yaralanma olduğunda diğeri sağlık ekiplerini bilgilendirirse hayatta kalma ihtimali artar. Bu mevsimde bu tür vakalarda artış görüyoruz. Maalesef can kayıpları da olabiliyor. Birçok insanın uzuvları kopabiliyor, Bu konuda dikkatli olunması gerekiyor” dedi

kaynak:bbnhaber

EditörEditör