GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2023 16:11

Konya'da Meram Yeniyol'un bazı kesimleri trafiğe kapatılacak.

Konya'da yol çalışmaları ve projeler devam ediyor. Bu kapsamda 26 Kasım Pazar günü 18.00 ile 27 Kasım Pazartesi günü 06.00 arası Meram Yeniyol'un bazı kesimleri trafiğe kapatılacak.

Konya'da Meram Yeniyol'un bazı kesimleri trafiğe kapatılacak.

Konya AKOM'dan yapılan açıklamada, "26 Kasım Pazar günü 18.00 ile 27 Kasım Pazartesi günü 06.00 saatleri arasında KONYARAY Banliyö Hattı projesi kapsamında Meram Yeniyol üst geçidinde çelik kiriş montajları yapılacaktır. Çalışmalar esnasında Meram Yeniyol alt geçidinde yol, trafiğe kapatılacaktır. Ulaşım alternatif güzergahlar üzerinden sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

KONYA BANLİYÖSÜ

Banliyö hattı projesinin duraklarıyla ve güzergahlarıyla Konya'ya önemli katkı sağlayacak. Sanayi bölgesine işçi taşımada büyük rol üstlenecek banliyö; Günlük 2.600'e yakın servis aracının trafik yoğunluğuna neden olmasından da şehri kurtaracak. Ayrıca KONYARAY'ın bir özelliği de Konya Ana Ulaşım Hatlarına entegre bir ulaşım sağlayacak. Hem Meram Belediyesi bölgesinde hem de Yeni Yüksek Hızlı Tren Garından metro hatlarımıza entegreli sistemle kavuşmuş olacak. Bu projenin bir diğer özelliği de Konya Havaalanını ilk kez raylı sisteme bağlayacak. Bugüne kadar havaalanı, raylı sistem toplu ulaşım alanında değildi. Konyaray’da birinci etap 17.4 kilometre olan ve tamamlandığında 26 kilometre uzunluğuna sahip olacak projede karayoluyla 1 saat süren yolculuk 30 dakikaya düşecek. Günlük 90 bin yolcuya hizmet verecek.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör