Konya Haber
Giriş Tarihi : 29-04-2024 12:25   Güncelleme : 29-04-2024 12:55

Konya'da Liseli genci öldüresiye döven kardeşlere 7 yıl 6’şar ay hapis cezası!

Konya’da 3 yıl önce lise öğrencisi 17 yaşındaki Muhammet Ali Bakırcı’yı iddiaya göre kızına uyuşturucu verdiğini ileri sürüp, kol ve bacaklarında kırıklar oluşacak şekilde öldüresiye döverek, boş arazide ölüme terk eden İbrahim Esen (45) ile kardeşleri Uğur (41) ve Ali Esen (31) hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme her üç sanığı ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi vererek 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı

Konya'da Liseli genci öldüresiye döven kardeşlere 7 yıl 6’şar ay hapis cezası!

6px;">Merkez Meram ilçesi Alakova Mahallesinde 2021 yılının Mayıs ayında yaşanan olayda, lise öğrencisi Muhammet Ali Bakırcı, bir grup arkadaşıyla Alakova Mahallesindeki evlerine yakın bir parkta otururken, yanına gelen Esen kardeşler tarafından zorla arabaya bindirilip, boş araziye götürüldü. Şüpheliler demir çubuklarla dövüp, vücudundaki birçok kemiği kırdıktan sonra boş arazide ölüme terk etti.

Tutuksuz yargılanan 3 kardeş hakkında savcılık verdiği mütaalasında, 'nitelikli silahla kasten yaralama' suçundan 6 yıla kadar, 'cebir tehdit kullanmak suretiyle silahla birden fazla kişi ile birlikte çocuğa karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 14 yıla kadar olmak üzere toplamda 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep etti.

Esen kardeşler 19. Asliye Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklara ceza verdi. Mahkeme her üç sanığı, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve silahtan sayılan demir sopayla 'kasten yaralama' suçlarından 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi vererek 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Muhammet Ali Bakırcı'nın avukatı İbrahim Cihat Tanrıkulu verilen kararın hatalı olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Müvekkilim hakkında yargılama boyunca farklı suçlardan iftiralar atıldı. Savcılık incelemesi sonucunda tüm suçlamalar hakkında takipsizlik kararı verildi. Buna rağmen Mahkeme neyin haksız tahrik indirimini verdi anlam veremedik. Yapılan eziyet yaşı küçük bir çocuğa karşı yapıldı. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. İtirazımızı yapacağız" dedi.

kaynak:sabah

AdminAdmin