Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:37

Konya'da fakirin Simidine yine zam geldi

Konya'da simit fiyatlarına zam geldi. Yeni yılla birlikte artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar 2 TL'lik zam yaptı

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-01-2024 19:38
Konya'da fakirin Simidine yine zam geldi

A'dan Z'ye iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye devam ediyor. Konya'da bu kez simit fiyatları zamlandı. Konya Fırıncılar Odası'nın almış olduğu karar çerçevesinde 80 gramlık simidin yeni satış fiyatı 11 lira oldu.

Daha önce 9 TL'den satılan simit artık 11 liradan satılacak. Çok değil daha temmuz ayında gelen zammın ardından simit fiyatlarının yeniden zamlanması tepkiyle karşılandı.

YÜZDE 22,2 ZAM GELDİ

Konya'da yapılan son zamla birlikte katkısız simit ve poğaçaya yüzde 22,2'lik zam uygulandı ve 2 TL'lik artışla fiyatlar 11 TL'ye çıktı. Katkılı ürünlerde ise fiyat 40 TL'ye kadar çıkıyor.


Esnaflar ve fırıncılar başta işçilik olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösterirken vatandaşlar ise tambir zam sarmalı yaşandığını ve girdaba girildiğini ifade ederek, "Garibanın bir simidi vardı. Gerek kahvaltılarda gerekse de ara öğünlerde atıştırmalık ve öğün atlatmak için ilk çare simitti. İnsanlar artık onu da yiyemez duruma gelecek" diye tepki gösterdiler.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör

YORUMLAR