Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:07

Konya'da fahiş gıda fiyatları nereye şikâyet edilecek?

Ramazan öncesi denetimler sürüyor. Ticaret Bakanlığı, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:13   Güncelleme : 08-03-2024 11:14
Konya'da fahiş gıda fiyatları nereye şikâyet edilecek?

Ramazan ayında fahiş gıda fiyatlarına geçit verilmeyecek. Bakanlığa bağlı ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerin fiyatlarının fahiş düzeyde olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı. Meyve, sebze reyonlarında da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.
KONYA'DA ŞİKAYETLER BU NUMARAYA YAPILACAK
Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan da etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırdıklarını belirterek, "Ramazan öncesi tüketicilerimizi mağdur etmemek adına denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetmen arkadaşlarımızla sahadayız. Tüketicilerimiz, 175'i ya da İl Müdürlüğünü arayarak şikayetlerini iletebilirler. Biz anında müdahale edip denetimlerimizi yapıyoruz." dedi.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör

YORUMLAR