SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2024 01:23

Konya'da AK Parti hangi ilçeleri MHP'ye verecek?

AK Parti ve MHP arasındaki ittifakın Konya’da hangi ilçeleri paylaşacağı merak konusu olmaya devam ederken, kulislerde en fazla konuşulan senaryolar arasında Çumra’da MHP adayının çıkacağı bulunuyor

Konya'da AK Parti hangi ilçeleri MHP'ye verecek?

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için adaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlarken AK Parti Konya adaylarını 15 Ocak’ta açıklayacak. Büyükşehir adayının açıklanacağı bu toplantıda ilçelerin belli olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Konya kamuoyu AK Parti ve MHP arasında kurulan ve her seçimde daha da kuvvetlenen bağlarla yola devam eden Cumhur İttifakı’nın adaylarının kim olacağını merakla bekliyor.
ÇUMRA VE TUZLUKÇU İDDİASI VAR
“Hangi ilçede hangi partinin amblemiyle seçime girilecek?” İşte bu soru önümüzdeki günlerin en kritik ve cevabı en çok merak edilen soruları arasında yer alıyor. MHP, ittifak çerçevesinde mevcut 5 belediyeyi (Akören, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli ve Halkapınar) koruyup listeye yenilerini eklemek istiyor. İstişareler devam ederken kulislerde ortaya atılan iddiaya göre; Çumra ve geçen seçimde kaybedilen Tuzlukçu’da MHP adayı gösterilecek.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör