GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-09-2023 10:26

Konya’da 7 şiddetinde deprem olur mu? Uzmanlar açıkladı

Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen depremden oldukça etkilenmişti. Bu konuda herkesin endişesi devam ederken Jeoloji Mühendisleri Odası Konya’nın da içinde bulunduğu 24 şehir için uyarı verdi

Konya’da 7 şiddetinde deprem olur mu? Uzmanlar açıkladı

Kahramanmaraş merkezli olan ve 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep vermişti. Meydana gelen depremde 50 binden fazla vatandaş feci şekilde can vermişti. Karar’da yer alan habere göre Jeoloji Mühendisleri Odası Konya’nın da içinde bulunduğu 24 şehir için 7 şiddetinde meydana gelebilecek deprem ihtimallerini değerlendirdi.

ALTINDAN FAY HATTI GEÇEN ŞEHİRLER

Jeoloji Mühendisleri Odası yapmış olduğu açıklamada; “İzmir’de 13 tane fay var. Yaşadığımız coğrafya, afet coğrafyası. Artık bu durumu kabullenip, buna göre plan çizmemiz lazım. Bir ilçe belediyemize aylık 40 tane inşaat ruhsatı geliyor. 30 ilçede aylık 1200 inşaat ruhsatı yapıyor. Her yerde inşaat yapıyoruz. Artık bu kentin bunu taşıyacak gücü yok” şeklinde konuşarak, fayların 7 şiddetinde yıkıcı bir deprem üretebilecek riske sahip olduklarının altını çizdi.

Jeoloji Mühendislerinin incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

Diğer yandan Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör