GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 11:09

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nde Son Durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehre kazandırılacak Yeni Motorlu Taşıtlar Sanayi Sitesi’nde çalışmalar devam ederken Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasına ilişkin takvim de netleşmeye başladı

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nde Son Durum!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi hızla yükseliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması için takvimin de yavaş yavaş netleşmeye başladığını açıkladı.

YÜZDE 40’I TAMAMLANDI

Konya için tarihi bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Eski Sanayi ve Karatay Sanayi olarak ifade ettiğimiz şehrimizin merkezinde kalmış alandaki sanayi yapılarının oluşturduğu çevre kirliliğini ortadan kaldırmak, esnafımıza yeni ve modern dükkanlar kazandırmak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz projede inşaat işlemlerine hızla devam ediyoruz. Burada 2 buçuk milyon metrekarenin üzerinde bir arsa Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’ye devredildi. Bakanımız Sayın Murat Kurum’un talimatıyla TOKİ tarafından da inşaatlar yapılıyor. Şu anda 2.650 dükkanın inşaatını gerçekleştiriyoruz. İlk etapta yüzde 40’a gelmiş durumdayız” diye konuştu.

2.ETABIN MÜTEAHHİDİ İŞ BIRAKTI

4 etaplı projenin ikinci etabında ise müteahhit kaynaklı sıkıntı yaşandığını vurgulayan Başkan Altay, “Maalesef ikinci etabın müteahhidi işi bıraktığı için yeni bir ihale yapmak durumunda kalındı ve süreç uzadı. Buradaki iş ise henüz yüzde 10 seviyelerinde. Üçüncü etap da ihale edildi” dedi. Yeni Sanayi Sitesi’nin ilk etabını 2023 yılı sonunda tamamlamayı planladıklarını dile getiren Başkan Altay, “İkinci etap ise 2024 bahar aylarında tamamlanacak. Ardından da nisan-mayıs ayı gibi esnafın taşınması başlayacak” ifadelerini kullandı.

Yeni Motorlu Taşıtlar Sanayisi aynı zamanda ülkemizin ilk Sıfır Atık Sanayi Sitesi olacak

 

kaynak:bbnhaber

EditörEditör