Konya Haber
Giriş Tarihi : 06-05-2024 12:47

Konya Yarı Maratonu'nda DOSD'luk kazanacak

DOSD Meram, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu 2024’ün sosyal sorumluluk projesinde yerini aldı. 3 ayrı kategoride gerçekleşecek yarışmaya kayıt yaptıranlar aynı zamanda down sendromlu çocukların hayatlarına dokunmuş ve eğitimlerine destek vermiş olacak.

Konya Yarı Maratonu'nda DOSD'luk kazanacak

Yapısı ve eğitim modeliyle Türkiye’de bir ilk olan Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2024 Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. 21 km, 10 km ve Halk Koşusu kategorilerinde yapılacak ve 26 Mayıs 2024 tarihinde start alacak organizasyona katılanlar yaptırdıkları kayıtla birlikte aynı zamanda down sendromlu çocukların hayatlarına dokunmuş, eğitimlerine katkıda bulunmuş ve ailelerine destek vermiş olacak.  

HER KAYIT BİR DESTEK  

İlk olarak 2022 yılında düzenlenen ve sporseverler tarafından büyük ilgi gören Konya Yarı Maratonu için verilen kayıt ücretlerinin bir kısmı Down Sendromlu bireyler için ülkemizde belediye, üniversite, milli eğitim ve STK olarak oluşturulmuş ilk ve tek merkez olan DOSD Meram'a da aktarılacak. Bu kapsamda kayıt olan her sporcu birer gönüllü ve destekçi olarak bu iyilik hareketinin bir parçası olacak. “Hareketin Merkezinde Ol!” ve “Koşmak için Engel Yok” sloganlarıyla gerçekleşecek organizasyonun ayrıntılarına ve kayıt formuna ise “konyayarimaraton.com” adresinden ulaşılabiliyor.  

BAŞKAN KAVUŞ; “TÜM VATANDAŞLARIMIZI BU İYİLİK HAREKETİNİN BİR PARÇASI OLMAYA DAVET EDİYORUM”  

Sağlıklı yaşama, spora, sporcuya destek vermek ve aynı zamanda bu iyilik hareketinin bir parçası olmak isteyen herkesi 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na katılmaya davet eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“DOSD Meram olarak bu özel yarışmada özel çocuklarımızla birlikte bizler de yerimizi alacağız. DOSD Meram’da eğitim alan çocuklarımız da hem kendilerine verilen desteğe teşekkür mahiyetinde hem de spora dikkat çekmek adına maratonda yer alacaklar. Kendilerine imkan verildiğinde pek çok şeyi başarabildiklerini gösterecekler. DOSD Meram, sadece bu kapsamda değil down sendromlu bireylerin; tüm yaşam kalitesini artırmak, günlük yaşam yeteneklerini, sosyal yaşam becerilerini ve iletişim becerilerini geliştirmek adına önemli eğitimlere imza atıyor. Bu kapsamda farkındalık oluşturmak için de faaliyetler yürüten bir merkez. Bu sebeple her bir vatandaşımızın da ilgisine ve desteğine ihtiyacımız var. Konya Yarı Maratonu bunun için iyi bir fırsat oldu. Bu yarışmada down sendromlu çocuklarımıza gösterdiği ilgi ve sosyal sorumluluk projesinde bizlere ayırdığı özel yer için Konya Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Uğur İbrahim Altay Beyefendi’ye şükranlarımı sunuyorum.

AdminAdmin