GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-08-2023 16:58

Konya Valiliği’nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Konya Valilik Binası’nda restorasyon çalışmaları sürüyor. 137-138 yıllık tarihiyle şehre hizmet veren yaşlı bina çalışmaların sonunda yarınlara daha güvenli aktarılacak

 Konya Valiliği’nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Konya’da Vilayet Konağı, Hükümet Binası ismiyle de anılan Valilik Binası’nda kapsamlı restorasyon çalışması devam ediyor. Bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında Valilik ve bünyesindeki diğer kamu hizmetleri İstanbul Yolu’ndaki Konya Valiliği Ek Hizmet Binası’nda (YİKOB) sürdürülürken, tarihi binada ise kapsamlı bir restorasyon çalışması başlatıldı. Temel güçlendirme başta olmak üzere binaya dokunuşlar yapılacak.

Kaynak bbnhaber 

Konya Vilayet Konağı; Konya'nın Cumhuriyet öncesi Valilerinden Said Paşa döneminde, 1885-1886 yıllarında, Konya dış kale duvarlarının muntazam taşları kullanılarak yapıldı..
Mimari çağı (üslup), 1.Milli Mimarlık Dönemi şeklindedir. Bina dikdörtgen planlı, ortası açık avlulu ve 3 katlıdır. Zamanla zemin kodu yapılan dolgularla yol seviyesinden aşağıya inmiştir. İkinci katta 28, üçüncü katta 30 oda olarak yapılmıştı.
Dört cepheden binaya giriş mevcuttur. Esas girişi dört serbest, dörtte duvara bitişik sütun bulunan, üst katı çıkmalı ve Hükümet Meydanı olarak bilinen meydana bakan giriştir. Bulunduğu mevkiye de, Konak ismini vermiştir.

EditörEditör