GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 22:35

Konya Sultan Abdülhamithan Caddesi’nde yeni hız limitleri belli oldu

Konya’da trafikte hız limiti düzenlemelerine bir yenisi daha eklendi. Konya’nın en yeni ve modern caddelerinden Sultan Abdülhamithan Caddesi’nde yeni hız limitleri belli oldu

Konya Sultan Abdülhamithan Caddesi’nde yeni hız limitleri belli oldu

Konya’da trafiğin düzenli ve akışkan ilerlemesi, kazaların en aza indirilerek yaya ve sürücü güvenliği için adımlar atılmaya devam ediyor. Bu çerçevede bazı cadde ve güzergahlarda hız sınırı limitleri de günün şartlarına göre yeniden ele alınıp güncelleniyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde otomobillerin yerleşim yeri içerisindeki azami hız sınırı saatte 50 km/s olarak belirlenmiş, anılan yönetmelikte 19 Şubat 2014 tarihli yapılan değişiklik ile “yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarında araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırlarını 32 km/s’e, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında ise 20 km/s’e kadar artırmaya ise UKOME” yetkili kılınmıştı.

DAHA ÖNCE 60 KM/SAAT İDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bu çerçevede Sultan Abdülhamithan Caddesinde 04/08/2021 tarih ve 2021/4/12/b nolu kararı ile otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için hız sınırı 60 Km/Saat olarak düzenlenmiş idi.

HIZ SINIRI LİMİTİ YÜKSELTİLDİ

Bu kez Sultan Abdülhamit Caddesinin, transit trafiğe hizmet eden karayolu standartları yüksek 1. Derece ana yol konumunda olması nedeniyle, daha etkin ve verimli kullanılabilmesine yönelik olarak, hız sınırının otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için 70 Km/Saat, otobüs, kamyon ve çekici cinsi araçlar için ise 60 km/saat olarak yeniden düzenlenmesine karar verildi.

SULTAN ABDÜLHAMİD HAN CADDESİ

Sultan Abdülhamid Han Caddesi, Selçuklu ilçesi ile Meram ilçesini doğrudan birbirine bağlayarak trafiği büyük ölçüde rahatlatan önemli bir proje kapsamındadır. Cadde, Beyşehir Çevreyolundan başlayarak Yeni Sille ve İsmail Kaya Caddeleri ile kesişerek Semavi ve Beyhekim Caddelerinin istikametinden Fırat caddesine kadar 14,5 km uzunluğu ile Konya’nın önemli ulaşım akslarından bir tanesini oluşturdu.

14 ADET KAVŞAK VAR

Proje aksında toplam 8 adet sinyalize kavşak, 6 adet dönel kavşak olmak üzere toplam 14 adet kavşak bulunmaktadır. Sultan Abdülhamid Han Caddesinin yapımıyla birlikte Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Beyhekim Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu kesintisiz bir şekilde bağlanmıştır. Sultan Abdülhamid Han Caddesi bulunduğu konum itibariyle transit geçişler için de kullanılmaya başlamıştır.

EditörEditör