GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2023 08:37

Konya Şehir Kütüphanesi ne zaman yapılacak, ismi ne olacak, maliyeti ne kadar ?

Konya’nın son dönemdeki en büyük yatırımlarından birisi olan ve Konya Büyükşehir Belediyesinin yıkılan eski binasının yerine yapılacak kütüphanenin maliyeti belli oldu. Konya Şehir Kütüphanesi ihalesini kim kazandı, yapım maliyeti ne kadar?

Konya Şehir Kütüphanesi ne zaman yapılacak, ismi ne olacak, maliyeti ne kadar ?

İSMİ KONYA SELÇUKLU HALK KÜTÜPHANESİ
Konya Büyükşehir Belediyesinin yıkılan binasının yerine yapılacak kütüphanenin ihale süreci tamamlandı. Tamamlandığında Türkiye’nin en modern kütüphane binalarından birisi olarak parmakla gösterilecek yatırım “Konya Selçuklu Halk Kütüphanesi” olarak adlandırılacak.
Merakla beklenen projelerden birisi olan Konya Şehir Kütüphanesi’nin ihalesi de tamamlandı. ihaleyi kazanan firma ve yapım maliyeti de belli oldu.
KOMPLEKSİN ÖZELLİKLERİ
Yaklaşık 13.555 m² inşaat alanına sahip kompleks, merkezde ana kitaplık ve ona bağlı restoran, okuma salonları, kafeler, çok amaçlı salon, konferans salonu ve dükkanlardan oluşuyor. Betonarme-ahşap taşıyıcı sistem üzerine inşa edilecek yapının çatısı da ahşap kırma çatı olacak.
Ana kitaplık yapısı, 2 bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşuyor. 2. bodrum katta arşiv, teknik hacimler; 1. bodrum, zemin ve 1. katta çalışma alanları, kitaplık ve ofisler bulunacak. 4 katlı olmasına rağmen 2 katı bodrumda olacağı için yatay mimariye uygun bir uygulama olacak Konya Selçuklu Halk Kütüphanesi’nde yapı yüksekliği maksimum 17,50 metreye ulaşacak.


ÇEVRE DOSTU BİR BİNA OLACAK
Daha önce katlı bina olarak planlanmasına rağmen eski belediye binasının bahçesinde yer alan asırlık ağaçlar ve yeşil dokuya zarar verilmemesi prensibi gereği proje tadilatına gidilen yapı, ahşap kamu binaları örneklerinden birisi olup çevre ile uyumlu ve çevre dostu bir bina olacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın çok önem verdiği ve üzerinde durduğu bu proje ile Konya’da özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin kütüphane sorununa kökten çözüm üretilmesi amaçlanıyor. Kütüphaneler şehri Konya’da öğrenciler yaz kış demeden başta Kültürpark’taki Halk Kütüphanesi olmak üzere kütüphanelere büyük ilgi göstermekte ve sabahın seherinde sıraya girerek ilginç görüntüler ortaya koymaktaydı.


İHALEYİ DEHA & BİBERCİ İNŞAAT KAZANDI
Konya tarihinin son dönemdeki en büyük ihalelerinden birisi olan Konya Selçuklu Halk Kütüphanesi’nin yapım işiyle ilgili ihale süreci de tamamlanırken sonuç ilanı yayımlandı. Buna göre yaklaşık maliyeti 636 milyon 110 bin lira olan ve en yüksek teklifin 862 milyon lira olduğu ihaleyi Deha Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Biberci İnşaat Nakliye Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi en düşük teklifi vererek kazandı. Buna göre yatırımın ihale bedeli 677 milyon 770 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör