EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-10-2023 13:51

Konya Ovası’nda pancar mesaisi başladı

Konya Ovası bugünlerde pancar tarlalarındaki yoğun ve bereketli hasat mesaisine ev sahipliği yapıyor. Polarlar henüz istenilen seviyede olmasa da çiftçiler bir an önce pancar hasadını bitirmenin hesabını yapıyor

Konya Ovası’nda pancar mesaisi başladı

Konya Ovası’nda bugünlerde yoğun bir pancar mesaisi veriliyor. Pancar alım fiyatların açıklanması, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yeni ekim sezonu için tarlaların boşaltılıp hazırlanması için üreticiler günlerinin çoğunu pancar tarlalarında geçiriyor.
Teknolojik ekipmanların da yardımıyla hızlı ve kolay bir şekilde hasat edilen şeker pancarı, traktörler ve kamyonlar aracılığıyla kantarlara ve fabrika alım sahalarına taşınıyor.
SOYLU: POLARLAR İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL
Konya Ovası’ndaki hız kazanan pancar hasadından görüntüler paylaşan Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Şekerpancarı fiyatının açıklanması ve Ekim ayının girmesi ile Şekerpancarı hasadı hızlandı.
Kantarlarda yoğunluk artmaya başladı. Polarlar henüz istenilen seviyenin altında. Çoğu yerde %15-17 bandında seyrediyor. Pancar hasadında sahada kendi yürür dışında tek ve iki sıralı hasat makineleri de kullanılıyor” dedi.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör