GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 10:00

Konya Fenni Fırın Projesi Yükseliyor

Konya'nın en önemli sorunlarından "kaliteli ve ucuz ekmek" problemini kökten çözecek ve Fenni Fırın markasıyla hizmet verecek ekmek fabrikasında geri sayım resmen başladı

Konya Fenni Fırın Projesi Yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yapmış olduğu "Yakında tüm hemşehrilerime güzel bir müjde daha vereceğim. Gençlerin tabiriyle, yükleniyor…" paylaşımı heyecan uyandırırken, başkanın müjdesinin Fenni Fırın olduğu öğrenildi. Kamuoyunun ilk kez BBN Haber'den öğrendiği Fenni Fırın ile Konya'nın "kaliteli ve ucuz ekmek" sorunu da kökten çözülecek.

Fenni Fırın projesinde yapım ihalesi üç kez iptal edilmişti. Projeye verilen tekliflerin maliyetin ve planlanan bütçenin çok üstünde olması nedeniyle ihaleler iptal edilmişti. Konya için çok önemli bu projeyi daha fazla ötelemek istemeyen Büyükşehir Belediyesi, fırın inşaatında sona geldi.

Başkan Altay'ın paylaşımlarına göre pişirme ünitelerinin montajı da yapılıyor.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alana inşa edilen Fenni Fırın ile ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnşallah Konyalıların hem kaliteli hem de daha ucuz ekmek alabilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu yıl sonuna varmadan ‘Fenni Fırın’ ismiyle en kısa sürede vatandaşımızla buluşturmayı arzu ediyoruz” açıklaması yapmıştı.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör