GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 17:03

Konya Çevre Yolu Hızla Yapılıyor

Konya’nın yıllardır süren “çevre yolu” hayali için sabırlı zaman zaman da hayal kırıklığına yol açan bekleyiş devam ederken, yeni gelişme şehre yeni bir umut olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı tarafından 2024’ün ilk günlerinde (9 Ocak) Konya Çevre Yolu için önemli bir ihale gerçekleştirilecek.

Konya  Çevre Yolu Hızla Yapılıyor

Hükümetin eylem planlarına da giren ancak yavaş ilerlediği için eleştiri konusu olan Çevre Yolu projesi kapsamında Çumra-Konya arası 48-62. kilometreler arasındaki 14 kilometrelik çevre yolu için etüt ve proje danışmanlık hizmeti alınacak. Boruktolu-Hatıp (Meram) arasındaki bu yolun yapımına önümüzdeki yıl başlanması bekleniyor.
TRAFİK ÇOK RAHATLAYACAK
Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük çevre yollarından biri olacak bu yol, Konya’nın her tarafını kara yollarıyla örecek. Konya’ya eklenecek olan 119 kilometrelik çevre yoluyla 4 şehir yolu direkt bağlanıp yük taşımacılığı için binlerce ton yakıt tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yeni çevre yoluyla şehrin ortasından geçen çevre yolundaki yoğunluğun azalması trafiğin rahatlaması planlanıyor.


KONYA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ YAKIN TAKİPTE
Bu çerçevede yapımı devam eden Konya çevre yolu inşaatını yerinde inceleyerek, Karayolları Bölge Müdürü Serdar Ateş’ten bilgi aldılar. Konya Milletvekilleri daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile de görüşerek, sadece Konya değil civar iller içinde stratejik öneme sahip ve çevre ekonomisine de büyük katkılar sağlayacak olan çevreyolunun planlanan sürede hizmete alınması için çalışmaların yakından takip edildiği ve bir aksaklığa meydan vermeden Konyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulması konusunda taleplerini bildirdiler.
Ayrıca Konya Milletvekili Mehmet Baykan, TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. “Seçim bölgem olan Konya ülkemizin en önemli ulaşım kavşak noktalarındandır. Çevre yolu ortalama günlük trafiği 23.690 araçtır. Şehir içi trafiği rahatlatma adına yeni çevre yolu olarak 21 kilometrelik Karaman-Adana bağlantısı hizmete alınmıştır. 46 kilometrelik Adana-Aksaray-Ankara-Afyon bağlantısının inşaatı devam ediyor. 2 trilyon 348 milyon TL bedelli inşaatın yüzde 43,25’lik bölümü tamamlanmıştır. 3’ü yonca köprülü kavşak olmak üzere, 15 adet kavşak, 9 adet diamond kavşak, 3 tane tek köprü üst geçit kavşak bulunmaktadır. Yakından takip ettiğimiz Afyon Isparta-Antalya-Karaman bağlantısı üçüncü etap olarak ihale edilecektir. Şehrimizin şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak olan bu inşaatlar aynı zamanda Konya’nın önemli bağlantı noktalarından olan ülkenin batısı ile güneydoğusunu ve güneyini bağlama noktasında önemli bir görev ifa edecektir.”

EditörEditör